Lukijaposti

Lukuaika: 2 minuuttia

Lukijaposti

Voiman ja Fifin lukijoilla on asiaa.

Voiman pääkirjoituksesta

Kimmo Jylhämö kirjoitti Voiman pääkirjoituksessa (4/2010) seuraavaa: ”Vastuun ydinvoiman porskuttamisesta kantavat vihreät ja heidän ansiotaan on, että ilmastonmuutoskeskustelu on imaistu ydinvoimapuheen moottoriksi. Mitä jos vihreät olisivat olleet oppositiossa? Mitään uusiutuvan energian risupakettia ei olisi tarvinnut kyhätä. Ilman risupakettia ydinvoimapäätöstä ei olisi saatu läpi ilman raskaita poliittisia tappioita kokoomukselle ja keskustalle.”

Lyön miljardi euroa, pullon single malt viskiä, Kekkosen ex libriksen ja Guided by Voicesin settilistan vetoa, että kohtuullisen massiivinen risupaketti olisi tullut ilman vihreitäkin. Siitä olisi vain puuttunut tuulivoiman syöttötariffi. Kepulaiset ne metsää omistaa. Ja mikä olisi ollut se ”raskas poliittinen tappio” kokoomukselle? Niiden äänestäjät diggaa ydinvoimaa! Tää väite on niin hurja, että ihan mielellään kuulisin päättelyketjun, joka siihen on johtanut.

Onhan se somaa, että kritiikin kärki pitää kohdista siihen puolueeseen, joka on tehnyt moninkertaisesti enemmän ydinvoimaa vastaan kuin muut eduskuntapuolueet yhteensä. Esimerkiksi vasemmistoliitto on ollut äärimmäisen passiivinen. Mut hei, anna vaan tulla sitä iskua. Kyllä mä silti Voimaa rakastan.

Timo Riitamaa

_______________

Voimat pitää yhdistää

Päätoimittaja Kimmo Jylhämö nimesi pääkirjoituksessaan vihreät vastuullisiksi, mikäli uudet ydinvoimalat saavat lupansa. Hän väitti samalla, että mitään uusiutuvien risupakettia ei olisi tarvinnut kyhätäkään, jos vihreät eivät olisi olleet hallituksessa. Näin ei tietenkään ole asian laita. Hallituksen uusiutuvan energian paketti ei itsessään ole sidoksissa ydinvoimapäätöksiin, koska vaatimus uusiutuvien lisäämiseen tulee Euroopan unionin ilmastotavoitteista. Suomelle on asetettu oma sitova tavoite uusiutuvan energian osuudeksi energian loppukulutuksesta. Lehdistössä sotketaan toistuvasti keskenään edellisen ydinvoimalaluvan yhteydessä silmälumeeksi luvattu, toteutumatta jäänyt risupaketti ja nykyinen Suomea sitova uusiutuvien tavoite.

On tietysti selvää, että sumutusmielessä tätäkin uusiutuvien lisäystä on mahdollista käyttää lisäydinvoiman edistämiseen, mikäli tarkoitus on ensisijaisesti hämätä asiasta päättäviä kansanedustajia. Tästä on kuitenkin älyllisesti epärehellistä syyttää vihreitä.

Vihreät ovat aktiivisesti tuottaneet kansanedustajien tietoon laskelmat, jolla osoitetaan energiaa kyllä riittävän myös ilman uutta ydinvoimaa. Laskelmat ovat julkisia ja löytyvät verkkosivuiltamme osoitteesta www.vihreat.fi/ydinvoima/vihrean_kasvun_malli.

Ydinvoimaluvista päättää eduskunta. Vihreät ovat vastustaneet ydinvoimaa hallituksessa, ja jatkamme samalla selvällä linjalla eduskunnassa ja valiokunnissa. Ydinvoimalaluvat on vielä mahdollista kaataa eduskuntakäsittelyssä. Juuri nyt tällä kriittisellä hetkellä pyydämme nilkkoihin potkimisen sijaan apua ja aitoa yhteistyöhalukkuutta vihervasemmistolta. Voimat on paineen alla syytä yhdistää, ei hajottaa.

Timo Juurikkala, kansanedustaja, Vihreiden ydinvoimaryhmän pj.

_______________

Thieme unohtui

Hieno oli Visa Kurjen juttu eläinten oikeuksista Voimassa 4/2010.Paitsi että todella merkittävä ilmiö jäi mainitsematta eli hollantilainen Eläinten puolue, jota vetää Marianne Thieme. Eläinten puolueen ja Thiemen saavutukset ovat upeat. Alkuun pääsee oheisilla linkeillä.

Marianne Thieme: www.youtube.com/watch?v=bwr_WSQ-UbU

Meat The Truth:

Beryl Furman

_______________

Faktoja ydinvoimasta

Voisiko Voima palauttaa mieliin, että minkä takia Tšernobylissa räjähti ja mikä siellä paloi ja miksi sama ei voi tapahtua nykyaikaisessa voimalassa. En usko että, ydinvoimaan perehtyneet toimittajanne voisivat olla tietämättömiä eri voimalatyyppien eroista. Myös aina niin ihanien tuulivoimaloiden vaikutuksista ympäristöön ja eliöstöön, esimerkiksi kaloihin, toivoisin jonkinlaista raporttia.

mikko N.

_______________

Puolinaista uutisointia

Uutisoitte maahanmuuttajien työttömyydestä (Voima 4/2010) ja kerroitte että kenialaiset ovat työllistyneempiä kuin suomalaiset. Miksi ette julkaisseet samassa raportissa ollutta kohtaa, jossa mainitaan: ”Sudanin, Somalian, Irakin, Afganistanin ja Myanmarin kansalaisten työttömyysaste oli yli 50 prosenttia.”

Topi Linkala

_______________

Ollilan haamu Salon yllä

Jukka Vuorion kirjoitus Voimassa 4/10 Salon kaupungin kohtalosta Nokian kupeessa oli vihdoinkin sitä mitä olen odotellut. Salon ja salolaisten kohtalosta pitäisi tehdä laaja analyysi, ehkä joskus tulevaisuudessa, ja tehdä siitä sitten lopulliset johtopäätökset globalisaation vaikutuksista suomalaisiin.

Itse tein töitä Salossa puhelinjätin alihankkijana yli 10 vuotta asuen viidenkymmenen kilometrin päässä sijaitsevassa kohtalaisen suuressa kaupungissa. Pääsin kurkistamaan hiukan ulkopuolisena salolaisten ”Nokia-hypetykseen” sen villeinä vuosina.

Jorma Ollilan haamu leijui koko jokilaakson yllä. Jos joku oli hänet sattumoisin nähnyt kaupungilla arkivaatteissa, siitä piti erikseen mainita. Johtaja kuljeskeli rahvaan joukossa ilman silmälaseja, joten tunnistaminen oli vaikeaa. Samoin villit huhut kiirivät yli kaupungin kun vuosituhannen alussa optiomiljonäärit repivät tuohta. Sellainen kun sattui tuttava- tai perhepiiriin, niin se oli kuin lottovoitto.

Joka toisella työkaverillani taisi olla yhteyksiä Nokiaan ja sen tahdissa elettiin. Moni sai kotikäyttöön kokeiltavaksi uusia kännykkämalleja ennen niiden markkinoille tuloa. Niitä kännyjä sitten testailtiin ja vertailtiin vanhoihin, ehdoteltiin parannuksia. Näin melkeipä koko Salo osallistui Nokian maailmanvalloitukseen. Se oli yhteisöllisyyttä jos mikä.

Ja (Vuorio varmaankin tietää) erääseen tiettyyn kaupunginosaan alkoi ilmestyä mitä mielikuvituksekkaampia lasipalatseja, joissa ”onnelliset perheet” asuivat muutaman vuoden kunnes oli aika rakennuttaa uusi. Perheeseen kuului kaksi lasta, kaksi autoa ja koira. Työttömät nähtiin silloin vain juoppolaumana joen rannassa.

Kun lama iski ja jouduimme alihankinnasta kaikki työttömiksi, en tiennyt ollakko katkera, vahingoniloinen vai vihainen. Yli puolen vuoden päästä en tiedä vieläkään. Nousuhuuman krapulaa podetaan Salossa varmasti pitkään. Toivottavasti Vuorio vielä joskus käy kotikonnuilla tutkailemassa tunnelmia ja raportoi niistä.

Tarmo Pyykkönen

_______________

Älä suolla paskaa, Sirpa

Voimassa on yksi juttu mikä saa vereni kiehahtamaan numerosta toiseen. Se on tämän aukeaman reunassa usein komeileva Sirpa Pietikäisen kolumnimuotoon puettu maksettu ilmoitus, jossa Sirpa jauhaa silkkaa paskaa. Hyvä Sirpa, lopettaisitko jo viimein tämän käsittämättömän ihmisten harhaanjohtamisen?

Et toivottavasti onnistu kovin useaa huijaamaan sillä, että kirjoittelet muka huolissasi vähän salakalastuksesta, ydinvoimasta sun muista Voiman lukijoita koskettavista aiheista Reilun Kaupan paita päällä, kun todellisuudessa istut europarlamentin EPP-ED oikeistokapitalistiryhmittymässä Berlusconin mafian ja suuryritysten sätkynukkejen keskellä.

mainos

Hyväksyt päätöksiä jotka kurjentavat köyhien oloa, kaventavat yksilönvapauksia ja tuhoavat luontoa entisestään. Suomessa puolueesi oli kokoomus – puolue, joka oli pääpiruna kahden uuden ydinvoimalapäätöksen takana.

Italian lehdistönvapauden tilannetta kritisoinut päätöslauselma taas kaatui europarlamentissä tasaäänin 338–338 Berlusconin mediaimperiumin hyväksi sinun myötävaikutuksestasi. Mites olisi Voiman toimitus, tehkää juttu Sirpa ”twoface” Pietikäisen Voima-ilmoitusten ja europarlamentin äänestysten ristiriitaisuuksista?

Mikkoveikko tarkkailee

_______________

Voima on pelkuri

Voiman 4 / 2010 kansi oli raskaasti ydinvoimakriittinen. Sitten sivut 54 ja 55: Satu Hassin ja Sirpa Pietikäisen ydinvoimakriittiset kirjoitukset. Kumpikin poliitikko kuuluu hallituspuolueisiin, ja kyseiset hallituspuolueet ovat mukana rakentamassa uusia ydinvoimaloita.

Vihreiden skitsofreeninen linja – julkisuudessa ydinvoimaa vastaan ja kuitenkin mukana hallituksessa, joka rakentaa innolla uusia voimaloita – ei muuta tosiasioita. Vihreiden kohdalla toteutuu entisen emännän tokaisu iltamissa: vie sie mie vikisen, oo vievinäs väkisin.

Sitten sivu 53: Makuunin mainos. Makuuni on boikotoitava riistofirma. Eli juuri niitä firmoja, joita vastustatte. Eikun mainostatte. Eikun…

Moraalinvartijan roolinne on korttitalo, se ei kestä pienintäkään tuulenvirettä. Vanhana vallankumouksellisena tiedän, että se joka huutaa kovimmin mielenosoituksissa juoksee ensimmäisenä karkuun. Rohkeus seistä sanojensa takana löytyy niiltä joilla on selkärankaa, eikä heidän tarvitse huutaa.

Periaatteen mies tai nainen ei tarvitse hupparia ja kaasunaamaria estääkseen tunnistamisen, hänellä on selkärankaa seistä myös oikeudessa periaatteidensa takana. Pelkurit tarvitsevat naamioita pelastaakseen nahkansa ja pelkureista ei ole mihinkään. Maailma ei korjaannu esittelemällä vääryyksiä, se korjaantuu tekemällä oikein.

Juha Viljanen

_______________

Suvi Auvinen Fifi Audiossa

Kiitos Suvi Auvisen tekemästä ”Buddhan hommissa” -haastattelusta Fifin Audiossa (www.fifi.voima.fi). Olen ällistynyt; olen ollut siinä käsityksessä, että buddhalainen elämänkatsomus on juurikin vapaata, kaikkien ihmisten luonnollisen olemisen hyväksymistä, mutta timanttipolun alla toimiva buddhalaisuus kuulostaa täydeltä lahkolaisuudelta! Yököttävää. Kyseinen polku on häpeäksi buddhalaisuudelle. Toivottavasti totuus tästä liikkeestä, tai ehkä vain sen yhdestä haarasta, jonne epätoivottavaa ainesta on päässyt pesiytymään, tulee ilmi.

Taina K.

_______________

Odotin juttua buddhalaisuudesta, ja sainkin kuultavakseni oletuksia jonkun Ken Sainion henkilökohtaisista iskulauseista ynnä muusta. Käsittääkseni Ken Sainio on itse monikultturellisti sekoitus ”erimaalaisia”, joten hänen kommenttinsa fasismista lienee huulenheittoa jonkun asian yhteydessä.

Annika

_______________

Timanttipolkulaiset eivät pidä esikuvanaan Ken Sainiota vaan tiibetiläisen Karma-Kagyü linjan päälamaa Karmapaa. Lama Ole Nydahl on puolestaan saanut kuudenneltatoista Karmapalta valtuutuksen välittää timanttipolun opetuksia länsimaissa, siksi hän on sen verta merkittävä lama lännessä, että hänen kuviaan keskuksista löytyy.

mainos

Timanttipolusta jäi satunnaiselle kuulijalle hyvinkin vääristynyt kuva.

Juhani

_______________

Paljastakaa timanttibuddhalaisuuden lahkomaisuus! Kiitos tuosta haastattelusta.

Nimetön

_______________

  • 1.6.2010