Lukuaika: 4 minuuttia

Lukijaposti

Voiman ja Fifin lukijoilla on asiaa.

Vastajytky

Hommafoorumin nerokkuus ahdistaa. Persuilla on ollut helppokäytöinen blogitiedosto, jossa voi perustella valmiilla facebookiin laitetavilla viiteillä kaikkea käsiaseitten tarpeellisuudesta ihmisten luonnollisen epätasa-arvoisuuten. Varsinkin Halla-ahon demagogiset blogit ovat usein siteerattua tavaraa talebanityyppisten oppilasten käsissä. Näin ensi kertaa fifisivstoilla vierailevana etsin vasta-argumentteja mm kansanryhmää vastaan kiihottavan lain purkamisen vastustamiselle. Kunnon aakkosellinen hakemisto olisi tarpeen ja jos jaksaisin, kävisin kaikki Halla-ahon blogit läpi ja kirjoittaisin niistä samalla otsikolla (pomppaisi googlessa esiin samalla hakusanalla) jokaiseen järjellisen vastablogin. Kansa näyttää oppineen juuri nyt vastablogeihin viittaamisen ja kaipaisi kipeästi helposti löytyviä lähteitä. Panu Raatikaisen kirjoitusta jo siteerattiinkin, mutta valitettavasti sen ennuste ei toteutunut.
Halla-aho näyttää muuten ihan rukoilijasirkalta.  

Pekka Laine

_______________

Kiukkuista miestä tarkoittava sana

Toimittaja Hannele Huhtala kyseli artikkelissa Tytöt soittaa rokkii, osa 7, sanaa, joka tarkoittaa kiukkuista mieltä englanniksi ja rimmaa ”again” sanan kanssa. Huhtala sanoi, että ”grin” ei käy merkityksensä vuoksi. No, melkein sama sana ”chagrin”, eli ”harmi, mielipaha” varmaan kävisi?

Kai Kimppa

_______________

Fifi-puudelin ruokinnasta

Luetteko te kenties Suomen Kuvalehteä? Jos kyllä, onko Kalasataman romanien häätö tai pakistanilaiset pilapiirrokset – todellakin – niin tärkeitä, ettei entisen valtiosihteerin vallankaappaussyytöksiä kannata edes mainita? Syökö Fifi-puudeli vallankäyttäjien kädestä?

Ufo

_______________

Miksi äänestämistä mollataan?

Viime eduskuntavaalien alla lehdessänne kirjoitettiin äänestämisen turhuudesta ja lähettäessäni teille palautetta asiasta, väititte pääkirjoituksessa, ettei lehdessänne ole moista julkaistu.

Nyt kun taas on edessä vaalit, niin Suvi Auvinen antaa lehdessänne (3/2011, s. 14) ymmärtää, että äänestäminen ei kannata. Miksi tällainen äänestämisen mollaaminen? On törkeää päästää Kokoomus valtaan sillä, että kehoitatte tahoja, jotka eivät Kokoomusta äänestäisi äänestämisen turhuudesta.

Teidän nimenomaan tulisi mielestäni kertoa, että ainoa tapa saada nykyiset päättäjät ulos on äänestämällä uusia. Jos kukaan ei äänestä uusia, niin vanhat pääsevät valtaan luovutusvoitolla. Tätä linjaako Voima ajaa?

Toivottavasti tällä kertaa uskotte mitä sanon ja julkaisette joko tämän kirjoituksen tai itse tekemänne, jossa ilmoitatte Suvi Auvisen olevan väärässä. Ainoastaan äänestämällä voimme vaikuttaa!

Topi Linkala

Toimitus vastaa: Siitä että jokin yksittäinen kirjoittaja ei tykkää äänestämisestä, ei seuraa, että Voiman kanta olisi sama kuin jutussa esitetty näkemys. Voiman kantana on se, että on hyvä tuoda esille myös perusteluita, miksi ei kannata äänestää, koska niin moni miettii kannattaako äänestää vai ei. 

_______________

Kiitos siitä!

Ja oikein hyvää kevättä sinne koko porukalle! Lehtenne on kaikinpuolin loistava ja teette hyvää työtä:) 

Henna

_______________

Hyvinvointivaltio ei voi henkisesti hyvin

Luin äsken Nina Sarell kirjoittaman jutun: Onnelisten naapurissa. Halusin vain kiittää jutusta olen jo pitkään miettinyt tätä kyseistä asiaa. Rahallisesti hyvinvointi valtio on henkisesti kehitysmaa, ja Rahallisesti Kehitysmaa on henkisesti hyvinvointi valtio. Olen muusikko ja kirjoittelen tästä aiheesta kappaletta paraikaa, sain todella paljon uusia ideoita lukemastani jutusta.

Teiltä saa hyviä vastauksia maailman tilanteisiin. Kiitos Nina ja kiitos koko voima.fi! Voima olkoon kanssanne :)

Olli

_______________

Korjaus: Tunaripäätoimittaja sekoitti maailma ja me -palstan jutussaan L-kirjaimella alkavat valtiot. Jutussa puhuttiin Libyasta, ei Libanonista. Tekijä pahoittelee virhettä. 

Kimmo Jylhämö

_______________

Kiitos ja kumarrus

En tiedä mikä suhde teillä on Facebookia kohtaan, mutta lehdessä käsittelemänne aiheet kuin huutavat näitä aktivoivia sivuja (esim. vastustan hallintarekisteriä yms.), jotka levittävät sanaa epäkohdista yhteiskunnassamme. Jos lehti ei halua ottaa kontolleen näiden sivujen aloittamista, voisihan toimittajat yksityishenkilöinä nostaa nämä asiat some:ssa esiin, koska ovat nostaneet ne esiin jo lehdessä. Jos toimitte jo näin, hyvä! Kiitos erityisesti viime numeron veronkiertojutusta, kuten myös kyberkommarista taannoin.  

Sami

_______________

Ehdokkaiden mielipiteet abortista

Lukaisin tuossa artikkelinne ”Sitten meillä on tämä homokysymys”. Joka oli sinänsä varsin mielenkiintoista luettavaa, tyypillisistä poliittisista vastauksista huolimatta. Tulikin sitten mieleeni, että olisi hienoa lukea saman tyyppinen artikkeli puolueiden yleisestä linjauksesta abortin suhteen. Varsinkin nyt, kun Timo Soini on kokenut sen niiiiiiin epäreiluksi, ettei muilta ole asiasta mielipiteitä kyselty. Itseäni ainakin kiinnostaisi myös muidenkin näkemykset aiheesta.

Hanna

_______________

Kriittisessä jurrissa?

Luin viimeisimmästä Voimasta artikkelin ”Kuluta farkkusi itse”. Hyvä juttu, mutta jäi häiritsemään kun sitä ei viety loppuun asti ja siitä jäi vähän sellainen fiilis että se on kirjotettu suht kiireessä ja että se on jäänyt vähän kesken. Esmes H&M:n työntekijä yritti selvittää puhelimessa miten farkut on tuotettu, mutta vastaus kysymykseen ei ollut päässyt lehteen. Kuitenkin se oli kirjoitettu että soitti ja kyseli alkuperää, joten miksei sitten vastaustakin.  Myös se Diesel -lafkasta kertova osio jätti jotenkin tyhjäksi. Saatan olla myös kriittisessä jurrissa.

Heka

_______________

Kotkan voimat

Voima lehtiä sai takavuosina hakea ilmaiseksi muun muassa eräästä kirjakaupasta ainakin täältä Kotkasta. Mikäli käytäntö on vielä voimassa niin mistä saan kaupunkikohtaista tietoa ilmaisjakelupaikoista? 

Voimaton

Toimitus vastaa: Hupsista, saatana. Voiman koko maan kattava jakeluverkosto oli tarkasteltavissa Voiman vanhoilla nettisivuilla, mutta listaa ei ole toimituksen ja jakeluorganisaation kroonisen ylityöllistymisen takia ehditty päivittämään Fifi-verkkolehden sivuille. Voima Kustannus uurastaa väsymättä korjatakseen tämänkin virheen maailmasta. Laihaa lohtua fyysisen paperilehden puutteeseen voi hätätilassa hakea geneerisestä substituutista, sähköisestä lehdestä. Voiman näköisversiot ovat luettavissa ilmaiseksi osoitteessa www.lehtiluukku.com.

_______________

Rakastan lehteänne

Teidän lehtenne on täyttä paskaa, vittu kuka helvetti edes kehtaa lukea tämmöstä paskaa

Alaham ohamas

_______________

Candian kirjat kateissa

Hyvä juttu ja kivaa, että kyseinen kirjasarja saa julkisuutta. Kapteeni Shiva on koukuttava hahmo ja kirjat on hyvin kirjoitettu, kokonaistaideteoksena mahtava juttu kaikenkaikkiaan. Mutta. 

Saako teidän kauttanne yhteyttä Maria Candiaan tahi Flamongoon? Koska olen tässä kahden päivän ajan yrittänyt kuumeisesti löytää edes jotain paikkaa, mistä saisi näitä kahta uutta osaa ostaa, mutta mistään ei löydy mitään mainintaa. Ja se on ikävää. Suorastaan perseestä.  Mikäli voitte auttaa, olisin eri kiitollinen.

Javiera Marchant Aedo

______________

EU kalavarkaissa

Ihan mielenkiintoinen juttu oli Voimassa 3/2011, mutta harmikseni huomasin ettei siinä edes sivulauseessa mainittu suomalaista kalaa. Kyllä puhutaan (syyttävään sävyyn?) miten suomalaiset ovat kovia kalansyöjiä. Olisi voitu mainita myös että Suomen järvet pullistelevat kalaa, varsinkin ns. roskakalaa (särki,lahna) joka on kalaa siinä missä muukin. Puuttuu vain rohkeus ja raha luoda oikeanlaiset tuotteet ja lyödä ne läpi markkinoille.
Ainakin osa suomalaisista syö vielä pää-asiallisesti kotoista järvikalaa; haukea,madetta,ahventa,särkeä,lahnaa ja sitten niitä “arvokkaampiakin”.
Tuli vaan mieleen että voisitte vähän promota suomalaista järvikalaa joskus. Liekö ne senegalilaiset kalastajatkaan pahakseen pistäisivät jos totuus on mikä on.

Kalastelija

_______________

Säteilevää

Kiitos Kimmo Jylhämö, Voima-lehden pääkirjoituksesta, jossa oli säteilyn edistämiskeskuksesta! Ydinlobbarit olleet ihmeen aktiivisia viime aikoina, ovat kamalan huolestuneita hiilikaivostyläisten onnellisuudesta, ja viimeksi tänään kuulin tuulivoimakriittisestä yhdistyksestä (Wind Watch) joka kerää tietoa tuulivoimaloiden lavoista irtoavien jääpalojen uhreista. Melkoista farssia, ja menee aika moneen täydestä, kumma kyllä.

Jaakko

Kommentoi Facebookissa
  • 3.5.2011