Lukuaika: 4 minuuttia

Lukijaposti

Voiman & Fifin lukijoilla on asiaa.

Voima-tuote ei kelvannut

Saimme Teiltä pari viikkoa sitten tilauksemme mukaisesti 3 kpl Voima-makuupusseja.

Makuupussit ovat tosi hienoja, mutta totesin vasta tilauksen tehtyäni, että taidamme edustaa kovin erilaisia arvoja tässä yhteiskunnassa. Logollanne varustettuja makuupusseja emme siis oikein voi käyttää julkisesti.

Soitin sittemmin yritykseenne ja sovimme, että voimme palauttaa pussit. Palautan oheisena 2 pussia ja maksamme yhden pussin (39 e) saamamme tilisiirron mukaisesti eräpäivään 30.10.2011 mennessä.

Broilereiden kasvattaminen on osa toimintaamme ja olette tervetulleita tutustumaan tilamme, mutta sopimuksen mukaan ja pääsääntöisesti päiväsaikaan.

Henkilökohtaisesti toivon, että Te laajennatte yhteiskunnallisia keskustelunavauksianne koskemaan esimerkiksi suomalaista vanhustenhoitoa ja miksei lasten päivähoitoakin, joista etenkin ensinmainitussa ei edistystä tunnu juuri tapahtuvan.

Yhteistyöterveisin,

Mari Kirra

Broileritekniikka oy

_______________

Hävetkää

On teillä kyllä hyvä lehti, mutta huomasin, että teillä jotain juttuja kirjottelee Teemu Mäki. Nyt menee teidän lehti samantien roskiin ja boikottiin. Sairas äijä.

Nimetön

PS. Miten kehtaatte pitää koiraa logona, jos vaihteen vuoksi kiduttaisitte ja tietenkin runkkaisitte päälle ja kuvaisitte?

_______________

Sekavaa

Ette sitten yhtään sekavampia verkkosivuja osanneet itsellenne tehdä? Otsikkoja ”yhteiskunta” , ”elämä” ja ”politiikka”, kuka näitäkin toisistansa erottaa…

Nimetön

_______________

mainos

Voimaa selaillessa

Voima-lehteä selaillessa tulee vähän samanlainen olo kuin silloin, kun vastaan tulee henkisesti vammainen. Jokin on pahasti vialla, muttei oikein kehtaa jäädä tarkkailemaan, mikä. Vihollisia ja vihapuhetta on paljon. Katuhullut puhuvat sitä ääneen kulkiessaan, mutta Voimassa sama on pantu artikkeleiksi.

Vähän analyyttisemmin kuitenkin: Vihreän Vasemmiston Voimassa ja nuorison liikehdinnässä Pariisissa, Madridissa, Lontoossa, New Yorkissa jne. toistuu samoja teemoja: väheksytään edustuksellista demokratiaa, pankkiireja halutaan hirteen, flirttaillaan väkivallan kanssa, joitakin ryhmiä halutaan kuriin jne.

Jos turhautuneen nuorison valtavirraksi nousee ”otetaan rikkailta”, ”meillä on oikeus” ja ”antakaa meille kunnon töitä”, niin Suomelle ja Euroopalle voi sanoa hyvästit.

Jos taas, niin kuin jaksan toivoa, turhautumisesta nousisi jotain sellaista kuin: ”Perkele, me ollaan hyviä, me osataan, me näytetään ja me tehdään itse”, niin hyvinvoinnin alamäki nykyisessä Euroopassa taittuisi.

Tästä positiivisuudesta ei näy Voimassa mitään, mutta todelliset muutosvoimat ovatkin toivottavasti Voiman ulkopuolella.

Jarmo, Helsinki

Toimitus vastaa:

Kiitän palautteesta. Voiman idea on ollut pitkälti julkaista juttuja, joita muut lehdet eivät julkaise. Olen toki samaa mieltä kanssasi siitä, että kriittisyys saattaa kokonaisuudessa korostua. Linja heijastelee avustajakuntamme ajattelua. Ei meillä ole reservissä positiivisia, hyviä, näyttövoimaisia ja tekemiseen kannustavia mutta kuitenkin julkaisemattomia juttuja.

Paremmat, voimauttavammat ja muutosvoimaisemmat jutut ovat siis tervetulleita. Eniten kiinnostaisivat jutut, jotka on kirjoitettu kuvaamassasi hengessä: ”’Perkele, me ollaan hyviä, me osataan, me näytetään ja me tehdään itse’, niin hyvinvoinnin alamäki nykyisessä Euroopassa taittuisi.”

Jos sinulla on kykyä kirjoittaa muutosvoimaisia juttuja, niin juuri sellaisia me olemme odottaneet. Otamme juttutarjouksia vastaan.

Kimmo Jylhämö

Vastaava päätoimittaja

_______________

Kiitos mainiosta lehdestänne

Nappasin tänään viimeisimmän numeronne kotiin luettavaksi, mutta harmistuin löytäessäni Voiman välistä Uskomaton-lehden. Olisin toivonut lehdeltänne enemmän kriittisyyttä suhteessa katsomuksellisiin kysymyksiin.

Panostakaa siihen, minkä osaatte hyvin – lehtenne varsinainen sisältöhän on fiksua luettavaa – ja jättäkää tarpeettomat liiteosat pois. Uskonto ei liene erityisalaanne? Tai vaihtoehtoisesti, ottakaa mukaan myös eri uskontojen propagandaa, jos sitä teille tarjotaan.

Uskonnottomuutta puoltavan liitännäisen tarjoaminen syö lehden uskottavuutta kriittisenä ja itsenäisenä toimijana: älkää päästäkö itseänne liian helpolla! Vai onko tässä kohtaa sittenkin kovin mukavaa mennä pienen, mutta äänekkään (Vapaa-ajattelijat) joukon mukana ja olla tyytyväinen, kun tuli taas oltua kriittinen, kritiikin älyllisyydestä ja kohteesta viis?

Viisautta on tietää omat rajansa, sen tietää jokainen. Kun katsomukselliset kysymykset eivät liity lehtenne keskeisiin teemoihin mitenkään, miten perustelette moisen liitännäisen jakamisen?

Päivi

mainos

Toimitus vastaa:

Kuten kaikki Voiman liitteet, myös Uskomaton on mainosliite.

Kimmo Jylhämö

Vastaava päätoimittaja

_______________

Lautakasa

Kun TM Rakennusmaailma ei löytänyt Vanhasen talosta väitettyjä lautoja, niin viimeistään siinä vaiheessa olisi toimittajan tietolähteen pitänyt uskottavuuden takia esittää omat todisteensa.

Yhteiskunta ei pyöri journalistien ehdoilla, edes Voima-lehden toimittajat eivät ole auktoriteetteja vaatimaan että poliitikon pitäisi jonkun höpöjutun takia nostaa syyte. Me nauretaan useimmille teidän jutuille ja ihme visioille!

Vastaavanlainen anonyymien auktoriteettien taakse piiloutuminen oli kymmenkunta vuotta sitten julkisuuteen tullut Utele-yhtiö jonka pomo väittää panneensa uusiksi suuren osan fysiikan teorioista ja kehittäneensä mm. aivan ihmeellisen energialähteen. Hän väitti, että useat yliopistotason tutkijat ovat tarkistaneet salaisina pidetyt yksityiskohdat, mutta ei suostunut kertomaan keitä nämä tiedemiehet ovat.

Osakkeita osti ilmeisesti lähinnä Oulun seudun lestadiolaisyhteisö. Tästä humpuukimaakarista saisi mehevän jutun, mutta Voima-lehdellä ei taida olla yhtään toimittajaa, jolla olisi riittävää luonnontieteellistä osaamista.

Huijatut osakkeenomistajat näköjään nielevät hiljaa tappion karvaan kalkin ja ehkä joku ottaa opikseenkin, päinvastoin kuin osa Wincapitaan langenneista.

Nimetön

_______________

Graffiti-myönteisyyys jatkuu

Voima-lehti on noudattanut uskollisesti graffitimyönteistä linjaansa, joka jatkuu Jari Tammisen jutussa (en kutsu sitä kritiikiksi tarkoituksella) Muutaman töhryn tähden -pamfletista.

Se muistutti minua jälleen siitä, että ylilyönneistä ei voi syyttää vain vartiointiliikkeitä. Satuin jokunen vuosi sitten myöhäisellä koiranulkoilutusreissulla urheilukentän reunaan, jossa koppien spreijaaminen oli käynnissä.

Jouduin pahoinpitelyn kohteeksi: päähäni, kylkiini ja selkääni potkittiin maatessani maassa, silmiini suihkutettiin maalia ja jopa koiraani maalattiin. Tässä törkeässä pahoinpitelyssä käytetyt otteet olisivat voineet johtaa vakavaan vammautumiseen, lääkärin mukaan jopa fataalimpaan seuraukseen. Onneksi mitään peruuttamatonta ei yhden hampaan katkeamista lukuun ottamatta sattunut.

Poliisi tutki tapauksen ja tunnisti yhden maalatuista tageista erään tekijän tyyppikuvaksi. Se ei kuitenkaan riittänyt todisteeksi, joten tekijät pääsivät kuin koira veräjästä.

Kun nyt katselen niin kotinurkillani kuin missä tahansa muuallakin graffiteja, en ole nähnyt oikeastaan ainuttakaan ”taiteellista” tuotosta – ne ovat kaikki vain eri kokoisia ja värisiä tageja. Suvilahdessa kesällä niitä taiteellisempiakin toki oli, mutta muualla ei.

Nuorempana tunsin useampiakin graffitien tekijöitä ja vallitseva intohimo oli aivan muu kuin taiteen tekeminen. Se oli rohkeuden osoittaminen sillä, kuka tekee isoimman kuvan näkyvimpään paikkaan, tai sitten bommaaminen mahdollisimman moneen paikkaan.

mainos

Ehkä graffitin puolustajienkin olisi aika myöntää, että vain marginaalinen osa graffiteista lähtee muusta kuin tällaisesta kisaamisesta ja on tuotoksena silkkaa paskaa.

Tero Miettinen

_______________

Hei Voimalaiset!

Uusin Voima-lehti on niin hyvä, että en keksi parempaa ilmaisua kuin mielikuvituksettoman: uusin Voima on ihan saatanan hyvä. Olen lukenut uutta Voimaa työmatkoillani aivan kannesta kanteen, ja lisäbonuksena otan sieltä vinkkejä seurattavaksi mm. EU-asioista. Vihdoinkin EU-kriittistä journalismia, joka vaatii demokratiaa ja avoimuutta olematta EU:ta tai muuta maailmaa vastaan. Minulta harvoin loppuu adjektiivit kesken, mutta uusin Voima on niin tiukkaa asiaa, että se mykistää. Kiitos siitä!

Lea Korhonen, Helsinki

_______________

  • 8.11.2011