Lukijaposti

Lukuaika: 3 minuuttia

Lukijaposti

Lukijoilla on asiaa muun muassa vastamainoksista, MTV3:sta ja luterilaisista.

Äärimmäisen loistavaa

ÄÄRIMMÄISEN LOISTAVAA, että julkaisitte William R. Clarkin artikkelin ”Petrodollarisodat”. Hienoa.

Ilari N.

_______________

Laitonta häirintää

VOIMASSA (8 /05) Mikko Rauhala kirjoittaa otsikolla ”Laitonta häirintää vertaisverkossa” syyllistyen selkeään harhaanjohtamiseen.

Otsikossa annetaan ymmärtää Viralgin toiminnan olevan laitonta. Laitonta kai on sellainen toiminta, joka rikkoo lakia; vertaisverkkojen osalta tilanne on se, että laittomaksi on todettu sellaisen aineiston jakelu verkossa, johon jakelijalla ei ole lupaa. Tästä on jo Suomessakin jaettu tuomioita. Viralg suojaa tekijänoikeuksien haltijoita tällaiselta laittomuudelta eikä häiritse kenenkään laillista viestintää.

Jutun oikea otsikko olisikin ollut ”Laitonta toimintaa vertaisverkoissa häiritään”.

Osoittaa melkoista yksisilmäisyyttä Voima-lehdeltä asettua tukemaan EFFI:n harjoittamaa naivismia.

Jukka Helle, toimitusjohtaja Solar Films Inc. oy

_______________

Voiman vastamainoksista I

NO KYLLÄPÄ TULI MTV3:lta juuri oikein hyvin kanavalle räätälöity haastattelu. Itse viikonloppuna Voimaa lukiessani pidin melkeinpä eniten juuri vastamainoksestanne. Ne ovat yleensä lehden ”kevennys”, vaikkeivät varmaan pelkästään siksi tarkoitettu. Oivaltavaa ja ihailtavaa, jatkakaa toki! Samalla myös sivistyneempää / poliittisesti korrektimpaa kuin culture jamming, vaikka sekin on mainio herättelykeino.

Taitavat siellä MTV3:ssa olla huolissaan, että kanavan (= kanavan mainostajien) kohdeyleisö ei puutteellisen medialukutaidon takia osaa erottaa vastamainoksia oikeista.

Kerrassaan loistavaa, että joku muukin taho osaa käyttää ihmisten riittämätöntä medialukutaitoa ja sokeaa mainontauskoa viestinsä läpi viemiseen – ja siinä samalla meidän muiden viihdyttämiseen.

Tuula

_______________

Voiman vastamainoksista II

OLISIKO MAHDOLLISTA, että lähettäisitte sähköpostiini sen kuvan, missä on Lapin Kullan etiketistä tehty juttu. Tulostaisin sen ja veisin työpaikalleni. Olen töissä kuljetusliikkeessä, joka toimittaa kauppoihin Hartwallin juomia. Olisi meidänkin terminaalissa jotain iloista katseltavaa!

mainos

Nimimerkki töissä

_______________

Vähän tervettä harkintaa, kiitos!

EN OLE ENÄÄ mikään lukioikäinen, mutta luen silti säännöllisesti Voimaa. Nuoruusiän kokemattomuus ja ylilyönnit heijastuvat monistakin kirjoituksista, mutta pääosin voin yhtyä lehden yhteiskunnalliseen analyysiin ja vallitsevan kapitalismin arvosteluun.

On hyvä, että päähänpotkittuja puolustetaan. Minun ei ole vaikea sulattaa edes veganismia. Mutta joskus asiat maalataan todella räikeästi ja aletaan pestä mustaa valkeaksi. Lävistysten, töhrimisten ja myymälävarkauksien propagoiminen hyvinä asioina saa sen, joka tutustuu Voimaan vain satunnaisesti, suhtautumaan koko lehteen arvottomana roskana, joka ei kelpaa edes kalan kääreeksi. Numerossa 8 julkaistu juttu ”Ei työtä rautanaamoille” oli yksi tällainen älyttömyys.

Ei kaikki normipoikkeaminen ole positiivista. Ihminen, joka vahingoittaa itseään, puhkoo terveitä kudoksia ja liittää kehoonsa vieraita materiaaleja, ei ole järkevä, vaikka poikkeava onkin. Yhtä älytöntä olisi ylistää ihmistä, joka lähtee alastomana palelluttamaan itseään 30 asteen pakkasessa!

Vanhaan aikaan vain sonnien kuonoon kiinnitettiin rengas.

Jutun yhteydessä esiintyvä valokuva herättää kyllä sääliä. Herää kysymys, kenen aivovamma on aiheuttanut tällaisen kauniiden kasvojen ruhjomisen. Tältä syrjältä katsottuna Voima vaikuttaa vain ylellisyydessä kasvaneen pullamössösukupolven keskiluokkaisten turhaumien foorumilta!

Raimo Kivioja

_______________

Luterilaiset eivät ole talebaneja

SUOMEN VERTAAMINEN talebaneihin on mautonta. Suomi ei ole valtiona evankelis-luterilainen, vaikka lähes 80 prosenttia asukkaista evankelisluterilaiseen kuuluukin. Käynnissä on myös keskustelu, jossa on ehdotettu kirkolle nimen muutosta. Se pitäisi muuttaa muotoon Evankelis-luterilainen kirkko Suomessa, jolloin se kuulostaa kansainvälisemmältä ja vähemmän suomalaiskansalliselta. Ajatus on mielestäni hyvä.

Luterilaiset eivät ole täällä ”vallassa” yhtään kauempaa kuin ihmiset haluavat. Tällä hetkellä vielä valtiopäivät avataan perinteisesti jumalanpalveluksella, mutta asiasta voidaan päättää myös toisin. Kirjoittajalta on jäänyt kokonaan huomaamatta, että kysymyksessä on ekumeeninen tilaisuus eli mukana ovat myös ortodoksit, katoliset ja niin kutsutut vapaiden suuntien edustajat. Tilaisuuteen osallistuminen ei tietääkseni ole pakollista.

Ranskan tilannetta en ihailisi noin sumeilematta. Ihmisen uskonnon rekisteröimättömyys jättää paljon arvailujen varaan. Muslimien tai kristittyjen määrää ei voida tietää. Uskontojen olemassaoloa ei voida kieltää tai lopettaa jättämällä maininta pois laista. Asiat vain hämärtyvät, eikä niistä voida puhua oikeilla nimillä.

Maija Priess, Hampuri

PS. Kyllä Voima on minusta ihan hyvä lehti. Luen sitä Kotimaan ja monen muun rinnalla maailmankuvani rikastuttajana.

_______________

Voima oikaisee

VOIMAN (8 /05) KIRJOITUKSESSA ”Voima testaa pakolaiselämän” puhutaan virheellisesti Lappeenrannan hallinto-oikeudesta, kun kysymyksessä on Helsingin hallinto-oikeus. Samassa kirjoituksessa mainittu Leo R. Hertzberg on oikealta ammattinimikkeeltään varatuomari, ei asianajaja. Lisäksi Hertzbergin sitaatissa puhutaan korkeimmasta oikeudesta, vaikka kyse on korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

Toimitus

mainos
Amanda Pasanen hymyilee. Teksti: "Äänestä luonnon ja inhimillisen yhteiskunnan puolesta. 232."

_______________

Voima

  • 9.9.2009