Lukijaposti

Lukuaika: 2 minuuttia

Lukijaposti

Lukijapostissa Sinikka Mönkäre vastaa Aki Kaurismäelle.

Sinikka Mönkäre vastaa

Katsoitte aiheelliseksi aivan erikseen lähettää minulle lehtenne numeron, jossa Aki Kaurismäki haastattelussaan nostaa minut merkittävään asemaan ydinvoiman lisärakentamisessa ja myös ravintolatupakoinnin kieltämisessä. Kiitos tiedosta.

Toivon, että välitätte Aki Kaurismäelle kiitokset muistamisestani. Pienen virheen haluan korjata. Esityksen ravintolatupakoinnin kieltämisestä teki ministeri Hyssälä, mutta tuen häntä kyllä tässä asiassa. Suomi on jäänyt ravintolatupakointiasiassa Euroopassa jo monista muista maista jälkeen.

Lukeudun Aki Kaurismäen elokuvien ihailijoihin. Toivon, että Suomen talouskasvu antaa tulevaisuudessakin mahdollisuuden tukea myös elokuvatuotantoa edes jonkin verran. Kylmässä maassa jonkun pitää tehdä niitäkin päätöksiä, joilla muun muassa energiatuotannon haasteet ratkaistaan niin, että kilpailukyky säilyy ja jaettavaa riittää yhteiseksi hyväksi. Ymmärrän, että ihailemani elokuvantekijän mielestä sellainen poliitikko on tyhmä, jopa ”niin tyhmä, että koko Suomen typeryys on keskittynyt yhteen ihmiseen”. Onneksi asioista voi Suomessa olla monta mieltä ja ydinvoiman lisärakentamisen päätti sentään eduskunta enemmistöllä, eikä yksi ministeri.

Akille vielä terveiset, että Raha-automaattiyhdistykseen valintani päätettiin RaY:n hallituksessa yksimielisesti ja se tuli minulle ”pyytämättä ja yllätyksenä”. Yhtä hyvin olisin voinut jatkaa kansanedustajana. Ehkä tyhmyyteni vahingoittaa nyt vähemmän suomalaista yhteiskuntaa.

Sinikka Mönkäre

_______________

Koirakoulua pikkuliksalla

Oli mielenkiintoista lukea artikkeli ulkomaisista mansikanpoimijoista (Voima 10/05). Koirakoulua kahden euron tuntipalkalla. Piti tämäkin vielä Suomen maaperällä nähdä, vuonna 2005. Sillä lailla.

Uskooko joku vielä tosissaan työnantajien jorinoita, kuinka meille tulee työvoimapula, koska suomalaiset ovat pilalle hemmoteltuja, kaikkea raskasta työtä vältteleviä laiskimuksia? Missä vaiheessa ihmisillä, erityisesti vasemmalle suuntautuneilla, alkaa raksuttamaan, mistä tässä työvoimapulahypetyksessä oikeasti on kysymys? Mitä siihen vielä vaaditaan?

Mauri

_______________

Toinen puoli vai oma asenne

Pidän mahdollisuudesta lukea Voimasta asioiden toinen puoli. Kuitenkin välillä toimittajan oma asenne aiheeseen nousee niin voimakkaasti esiin, että lukijan on hankala luottaa siihen kuinka todellista tieto tosiasiassa on. Toivoisin toimittajien luottavan paremmin lukijansa arvostelukykyyn ja ottavan artikkeleissaan huomioon myös muita kantoja aiheeseen. Tämä auttaisi myös uusia lukijoita tarttumaan Voimaan helpommin.

Emilia Karppinen

_______________

Vaihtovirtaa muualta

Kiitos mainiosta lehdestä, joka poikkeaa valtavirrasta. Eräs asia kuitenkin kiusaa minua: erityisesti Voima-kalenterissa, tosin myös muualla lehdessänne, kaikki toiminta keskittyy Helsinkiin. Itse asun Oulussa. Vaikka muualla Suomessa sopivia tapahtumia ja toimintaa olisikin vähemmän, mielestäni kaltaisenne lehden tulisi aktiivisesti toimia sen löytymisen eteen. Samanhenkisiä ihmisiä löytynee ympäri Suomen.

Tiina Hotakainen

mainos

_______________

Voimaa Voimalle!

Suuret kiitokset tekijälle ja haastattelun kohteelle Aki Kaurismäelle hyvästä jutusta. On lohduttavaa tietää ettei kaikessa kouhotuksessa joka iikka ole menettänyt viimeisintä järjen hiventään. Voimaa Voimalle!

Riitta Virtanen

_______________

Kaurismäki huippukamaa!

Lukijakyselystä tuli mieleen: Olen aika tavallinen tyyppi, rakastan syödä lihaa ja suklaata….

Tykkään tosi paljon Voima-lehdestä, mieluusti luen sen aina. Bush-parjaukset ja poliittissävyiset uutiset ja jutut maailmalta ja materialistisen elämäntavan vastaisuus on minusta HYVÄ! Vaikka en itse olekaan muuta kuin tämmöinen tavallinen hömppä ”tyttö”. Olen myös Amnestyn jäsen, ja Greenpeacen, ja minulla on Perussa Plan-kummilapsi. Ihailen ihmisiä, jotka ovat tosi moraalisia, esimerkiksi työkaveriani, joka ei periaatteen vuoksi osta mitään Lidlistä. Itse olen ”köyhien puolella” enemmän teoriassa kuin käytännössä…

Mutta, hyvä lehti! lisää tällaista!!!! ja Ouluun lisää jakelupaikkoja!

Sari Svensk

_______________

Ei ideologista ristiriitaaa

Oliko Perussuomalaisten Soinin vaalimainos Voimassa jonkinlaista nihilismiä? Miksette samantien julkaisseet myös ”työväen presidentin” mainosta? Jotain rajaa ja periaatteita kai nyt sentään!!?? Tosin Voimalle ei ole ennenkään näyttänyt tuottavan minkäänlaista ideologista ristiriitaa kritisoida esimerkiksi Nokiaa yhdellä sivulla – ja jo seuraavalla julkaista yhtiön mainos!!!

Nimimerkki Haloo?!?

_______________

Vahva törmäys

Olen valitettavasti vasta viime aikoina törmännyt Voimaan, mutta tuo törmäys oli erittäin voimakas. Kiitos kuuluu toimituksellenne, jonka työ luo laadukasta ja puolueetonta kuvaa maailmastamme. Toivottavasti näin tulee olemaan hamaan tulevaisuuteen.

Harri Hämäläinen

_______________

Voima

mainos
  • 9.9.2009