Lukijaposti

Lukuaika: 4 minuuttia

Lukijaposti

Voiman ja Fifin lukijat kommentoivat julkaisuja.

Haluamme auttaa Adia

Lämmin kiitos Hanna Nikkaselle ansiokkaasta artikkelistasi Gilbert Adista. Sen luettuani olen ollut sydänjuuriani myöten järkyttynyt suomalaisen byrokratian totaalisesta epäinhimillisyydestä. Kauheinta on ajatella,

kuinka monta onnetonta vastaavaa tapausta maahanmuuttoviraston seinät

sisäänsä kätkevät.

Haluaisin tietää onko artikkelisi herättänyt muitakin ja onko suunnitteilla kenties jotain konkreettista tekoa perheen auttamiseksi? Haluaisin kantaa korteni kekoon ja saan myös sukulaiseni ja ystäväni mukaan. Jotain täytyy tehdä, ja ryhmä saa enemmän aikaan kuin yksi ihminen.

Kiitos muutenkin toimituksellenne. Nostatte tärkeitä asioita esille, toivottavasti jaksatte jatkaa arvokasta työtänne.

Elina

_______________

Juttu Gilbert Adista sai minut kuohuksiin. Istuin kahvilassa lehti nenän edessä ja juttua lukiessani en voinut estää kyyneliä, enkä vihastumista.

Tuo juttu tuli nyt uudestaan mieleeni, kun luin noin sadatta kertaa netistä ennakoluuloja ja vääriä tietoja levittävää ulkomaalaisvastaista propagandaa. Sitä tässä maassa tuntuu riittävän; myötätuntoa ja halua toimia ihmisyyden hyväksi joutuu välillä etsimällä etsimään.

Olo tuntuu voimattomalta. Kunpa voisin auttaa.

Maria

_______________

Kiitos Hanna Nikkanen Adi-artikkelistasi, en voi sanoa kivasta, mutta sellaisesta joka sai suuttumaan. Hirvittää että ihminen kaiken läpikäymänsä jälkeen joutuu vielä tämän meidän byrokratian pyörittämäksi. Ajattelin, että jos mulla olisi rahaa, ottaisin Gilbertin heti töihin sellaisella summalla, että se saisi perheensä tänne. Juttusi insertissä kävi ilmi, että ehkä se järjestyy kohta joka tapauksessa.

Mutta tuli mieleen, että voisi kerätä rahaa ja ottaa Gilbert hommiin. Tarpeeksi monen ihmisen pitäisi sittoutua lahjoittamaan määrätty summa rahaa kuussa määrätyksi ajaksi, jotta Gilbertin voisi ”ottaa töihin” sellaisella palkalla, joka olisi esimerkiksi vaaditun summan ja nykyisen palkan erotus.

Olisin mielelläni mukana projektissa.

Kurt

_______________

Juttu Gilbert Adista kosketti minua, sillä olen läheltä seurannut muutamien maahanmuuttajien epätoivoista taistelua suomalaisen byrokratian kanssa. Asiani koskee nyt niinkin proosallista asiaa kuin sohvaa: jos kerran Adilla on melko tyhjä olohuone, niin minä voisin lahjoittaa sohvani hänelle. Se on kirppikseltä ostettu noin vuosi sitten mutta hyväkuntoinen.

mainos

En tarvitse sitä pian enää, kun muutan oman maahanmuuttajamieheni kanssa yhteen. =) Kuljetusta en tosin pysty järjestämään. En tiedä, onko tämä hölmö idea, mutta minulla heräsi halu auttaa. Pystyisikö tätä sohva-asiaa jotenkin järjestämään?

Nina

_______________

Olen Dublinista ja asunut Helsingissä 3,5 vuotta. Olen Voiman vakituinen lukija ja yritän samalla parantaa suomen kielen lukutaitoani. Viime numero oli erityisen koskettava.

Vaikka olen EU:n kansalainen, olen kokenut Suomessa syrjintää ja kovasydämisyyttä maahanmuuttajia kohtaan. Artikkeli Adista sai minut tuntemaan myötätuntoa ihmisiä kohtaan, joiden on tehtävä vielä paljon enemmän töitä tullakseen hyväksytyiksi Suomessa, jos se edes koskaan voi olla mahdollista, ja heidän jatkuvasta taistelustaan vaikeuksia vastaan joita he jatkuvasti kohtaavat.

Jos mahdollista, haluaisin lähettää Adille kortin, jossa ilmaisisin myötätuntoni ja toivottaisin hänelle voimia selvitä ahdigostaan. Ymmärrän, jos häneen ei voi ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti, mutta voinko lähettää kortin Voiman kautta?

Niamh

_______________

Toimittaja vastaa

Gilbert Adi perheineen odottaa nyt Helsingin hallinto-oikeuden vastausta valitukseensa. Toivoa on: jos maahanmuuttovirasto ei noudatakaan sille annettuja joustokehotuksia, hallinto-oikeudesta

joustohaluja on toisinaan löytynyt enemmän.

Viereisen sivun vetoomuskortilla voit pyytää hallinto-oikeutta toimimaan perheen tapauksessa humaanisti. On aika joustaa kohtuuttomista tulovaatimuksista ja edetä ripeästi. Tämä perhe on joutunut odottamaan jo liian kauan.

Oletko sellaisessa asemassa, että voisit tarjota kielitieteilijä Gilbert Adille töitä esimerkiksi ranskanopettajana, tutkijana, luennoitsijana tai kääntäjänä? Saat häneen yhteyden Voiman toimituksen kautta.

Hanna Nikkanen

Vetoomuskortti Gilbert Adin puolesta löytyy täältä.

_______________

SAK & sotarikollinen

Mannerheim-elokuvan kunniatoimikuntaan on kutsuttu 15 vaikuttajaa yhteiskunnan eri aloilta. He ovat lupautuneet tukemaan elokuvahankkeen toteuttamista arvovallallaan ja asiantuntemuksellaan.

Silmääni pistää yksi nimi yli muiden Lauri Ihalainen, SAK:n puheenjohtaja, miksi ihmeessä hän ja vieläpä SAK on sotkettu, tähän sotarikollisesta kertovaan elokuvaan? Eivätkö pj Ihalainen ja SAK ole tietoisia vuoden 1918 tapahtumista? Hampaattomalla SAK:lla ja sen puheenjohtajalla luulisi tässä ajassa ja paikassa olevan todellakin muuta tekemistä, kuin olla tukemassa elokuvan keinoin henkilöpalvontaa tätä historian veristä sotarikollista kohtaan, jonka teoista työväenluokka on saanut kärsiä verisesti.

Lähes 25vuotta SAK:n jäsenenä olleena vaadin että SAK vetäytyy tästä äärioikeistolaisesta hankkeesta ja palaa juurilleen työväenluokan pariin, vastakkain olon aika ei todellakaan ole ohi!

mainos

Jorma Talikka

Janakkala

_______________

Typerää naureskelua

Jorma Mäntylän artikkeli Salaliittoteoriat keskuudessamme (Voima 2/2009) niputti yhteen huonoa makua osoittaen teletapit, vaihtoehtoiset teoriat Estonian uppoamisesta ja ja 9-11 totuusliikkeen. On toki metkaa naureskella tele-evaglestistan homovainoiluille mutta kun on kyse tuhansia ihmisiä surmanneesta hirmuteosta, jolla on oikeutettu  sekä kaksi brutaalia hyökkäysssotaa että  kansalaisvapauksien systemaattinen eroosio  ”terrorismin vastaisen sodan” varjolla, on kyse mielestäni lähinnä huonosta journalismista.

Artikkelissa ”salaliittoeksperttinä” esiintyvä Jukka Paastela osoittaa perehtymättömyytensä lukuisten eri alojen edustajien kuten arkkitehti Richard Gagen tai tekniikan tohtori Heikki Kurttilan esiin tuomiin lukemattomiin epäkohtiin ja teknisiin mahdottomuuksiin 9-11 tutkintakomission raportissa. Hänen mukaansa Osama Bin ladenin osallisuus 9-11 terroritekoihin on ”riittävästi selvitetty”.

FBI on kuitenkin eri mieltä. FBI ei ole edes etsintäkuuluttanut Osama Bin ladenia osallisuudesta 9-11 tapahtumiin, juuri todisteiden puutteesta johtuen. Paastelan spekulaatiot 9-11 kaltaisen False Flag -operaation salaamisen mahdottomuudesta ovat itsessään loistava esimerkki siitä miksi viralllinen salaliittoteoria 19 lentotaidottomasta, lähinnä paperiveitsin varustautuneesta terroristista, joille Amerikan ilmapuolustus ei voinut mitään elää ja voi hyvin.

Tämä teoria on kuitenkin kaikkine todistettavine valheineen niin ”läpitunkevan hatara” sepostus että sitä vilpittömästi puoltavan ihmisen on hyvin vaikea olla sortumatta puhtaaseen idiotismiin ja kehäpäättelyyn.

Olen Paastelan kanssa samaa mieltä riippumattoman tutkimuksen välttämättömyydestä 9-11 tapahtumien kohdalla. Obama tai mikään muukaan ”virallinen taho” tuskin sitä tulee vapaaehtoisesti tekemään. Juuri Siksi 9-11 totuusliike ei yksinkertaisesti ansaitse tällaista roskaa.

Suosittelen kaikille riippumatomasta ja objektiivisesta tutkimuksesta asian tiimoilta kiinnostuneille Hannu Yli-Karjanmaan loistavaa kirjaa Valtiot ja terrorismi. Kannattaa myös tarkastaa Yli-Karjanmaan nettisivut www.11syyskuu.org.

Joonas Suominen

_______________

Oikaisu

Voimassa 2/09 Vuoden lehtikuvaa koskeneessa jutussa kerrottiin että Irakissa olisi 34 000–38 000 USA:n sotilasta. Jutussa sanottiin myös, että presidentti Barack Obama ilmoitti 17. helmikuuta, että joukkojen määrää nostetaan 17000 sotilaalla. Nämä tiedot koskevat Afganistania, eivät Irakia.

Sen sijaan Irakissa on ulkomaisia sotilaita 151 000, suurin osa heistä, noin 144 000, USA:n sotilaita. Luku ei sisällä yksityisten vartiointiyritysten turvamiehiä. Elokuuhun 2010 mennessä joukkojen määrä vähentyy 35 000-50 000 sotilaaseen. Afganistanin joukkojen määrä puolestaan kasvaa 60 000 sotilaaseen.

_______________

Surkea töhryraati

Typerä töhryraatinne Fifissä, joka yrittää antaa valoisamman kuvan kansalaisille graffiteista, on täysin epäonnistunut. Huijaatte vielä maalanneenne 10 vuotta? Olette niin kauan maalanneet, ettekä ole tähän mennessä osanneet arvata mitä yhdessäkään maalauksessa lukee. Vain kolme kertaa on mennyt oikein!?!?!

Joten pliis lopettakaa koko helvetin raati ennen kuin se pilaa graffitikulttuurin maineen.

petri

mainos

_______________

Voima

  • 9.9.2009