Kirjoittanut pertti laesmaa

Kuten vain Maarit sen osaa

Lukuaika: < 1 minuutti

Kuten vain Maarit sen osaa

Arvostelussa Maarit.

Maaritin 35-vuotistaiteilijajuhlan myötä julkaistiin Nukun radion päällä -vinyyli vuodelta 1983 nyt myös CD:nä. Levyn ilmestymisen aikoihin minäkin olin jonkinlaisissa tekemisissä Hurmerintojen kanssa. Kivan tuntuinen pari. Olimme talkoohengessä mukana Elias-koulun varainkeruutapahtumissa. Maarit ja Sami esittivät tietysti musiikkiaan. Yksi sairaanhoitaja ja minä kunnostauduimme puolestamme vessojen kuurauksessa jälkisiivouksissa.

Ihan vähän aikaa sitten muisteltiin porukassa, ketkä loistavat vokalistit ovat esittäneet Monkin iki-ihanan Round Midnightin. Sitten ihmeteltiin, miksi suomalaiset eivät ole sitä esittäneet. Päädyttiin siihen, että eväät eivät yksinkertaisesti riitä. Sitten muistettiin, että onhan Maarit sen esittänyt nimellä Vain öisin. Ja hyvin riittivät eväät!

Maarit tietää minkälaista on ihmisen sisässä. Hän on hyvin valinnut musiikilliset polkunsa. Tämä levykin sen osoittaa. Ray Charlesilta saatu Kuuma kissa -biisi sihisee ja kynsii edelleen sähäkästi, tai Maaritilla ehkä enemmän hyrisee. Taiteilijan oma Nukun radio päällä -kappale pysyy sanomaltaan ajankohtaisena niin kauan kuin ihmiset rakastuvat toisiinsa. (pl)

Maarit: Nukun radio päällä. Plastinka Records 2009. 5 tähteä.

Pertti Laesmaa