Kuka pelkää vallattua taloa?

Lyhyesti: Nuoret valtasivat Katajanokalta keskiviikkona 16.5. tyhjillään olleen kaksikerroksisen talon sosiaalikeskukseksi.

Nuoret valtasivat Katajanokalta keskiviikkona 16.5. tyhjillään olleen kaksikerroksisen talon sosiaalikeskukseksi.

Perussäännöt talossa ovat: ei rasismia, ei seksismiä, ei homofobismia. Minkäänlaista häiriköintiä tai ahdistelua ei suvaita. Talossa on tarkoitus järjestää muun muassa keikkoja, teatteria, kahvilatoimintaa, askartelua ja lastentapahtumia. Talossa asuu tällä hetkellä noin kaksikymmentä henkeä, mutta käyttäjiä on monin kerroin enemmän.

Katajanokan vallattu talo toimii auranvetäjänä muille yhteisöille, joilta puuttuu oma tila.

”Olemme avoimia kaikille, mutta kannustamme ihmisiä myös valtaamaan uusia tiloja omasta lähtökohdasta, tekemään tilasta omannäköisensä”, 18-vuotias Markus selittää.

Maanantaina 21. toukokuuta valtaajat saivat kuulla tyrmäävän uutisen: Nuorisoasiainkeskus ilmoitti, että talo ei kelpaa asutukseen, sillä se ei ole paloturvallinen eikä talossa ole sähköjä ja saniteettitiloja. Valtaajat kertoivat häätöuhkien olevan liioiteltuja, sillä neuvottelut jatkuvat Nuorisoasiainkeskuksen kanssa.

Sähköt saatiin ennen Katajanokan vankilasta, mutta nyt taloon pitäisi vetää uudet johdot.

”Paloturvallisuus ja sähköasiat ovat asioita, jotka voidaan kyllä korjata”, valtaajat vakuuttavat.

Annika Hinkkanen

Kommentoi Facebookissa

Avatar
  • 9.9.2009

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.