Kantarelleja rukoilemalla

Lukuaika: < 1 minuutti

Kantarelleja rukoilemalla

Arvostelussa Harri Virolaisen & Ilkka Virolaisen kirja Yliluonnollisten ilmiöiden ensyklopedia.

Virolaisen veljesten kirja on perusteos erilaisista yliluonnollisiksi koetuista ilmiöistä: ufoista, selvänäkijöistä, enkeleistä ja niin edelleen.

Teoksessa viitataan kirjoittajien tekemiin haastatteluihin ja heidän lukemiinsa tutkimuksiin. Yhtään varsinaista lähdeviitettä ei ole, mikä aiheuttaa pienen epäilyksen kirjan uskottavuudesta.

Kustantajan mukaan teos on tietokirja. Kovasti on viihteellinen sellainen. Ei kannata silti takertua liikaa epäkohtiin, vaan avoimin mielin heittäytyä yliluonnolliseen. Koska sitä on todella tarjolla. En edes tiennyt yliluonnollisten ilmiöiden monimuotoisuudesta!

On esimerkiksi tarina epätoivoisesta sienestäjästä, joka ei löydä hyvää kantarelliapajaa. Hän alkaa rukoilla. Pian sen jälkeen sienestäjä kohtaa hiiriä, jotka johdattavat sienestäjän kantarellien luokse. Tarina toimii tietokirjassa todisteena rukoilun voimasta.

Tarina ei ole ainoa laatuaan, vastaavia on kirjassa useita. Lukijan päätettäväksi jää, kuinka uskottavana pitää henkivoimien halua auttaa sienestäjiä ja muita arjen sankareita.

Harri Virolainen & Ilkka Virolainen: Yliluonnollisten ilmiöiden ensyklopedia. Tammi 2014. 224 s. Kaksi tähteä.

Tuomas Korkiakangas

  • 2.4.2014