Joskus on hyvä olla yksin

Lukuaika: < 1 minuutti

Joskus on hyvä olla yksin

Sarjakuvan viiksekäs päähenkilöheppu on leikkisä mutta laiska lapsi ja kyyninen keski-ikäinen samassa pyöreässä paketissa.

TOMMI MUSTURI on tuttu kynäilijä muun muassa Glömp-sarjakuva-antologioista. Muistan Musturin myös hämystä Italo sport -minisarjakuva-albumista. Hiljattain ilmestynyt toinen oma julkaisukin The First Book of Hope sai suuni huolettomaan hymyyn, huolimatta julkaisun hieman haikeasta ja melankolisesta sävystä.

Sarjakuvan viiksekäs päähenkilöheppu on leikkisä mutta laiska lapsi ja kyyninen keski-ikäinen samassa pyöreässä paketissa. Sympaattisen maanläheiset tarinat etenevät saunapuita pilkkoen, linnunpönttöä nikkaroiden ja elämän ihmeitä ja ihmisen yksinäisyyttä pohdiskellen.

Mielenkiintoinen tekninen yksityiskohta on julkaisun väritys. Albumi on väritetty tyylikkäästi kahta painoväriä yhdistelemällä. Lopputulos on miellyttävän selkeä ja erottuu tavanomaisista nelivärituotoksista edukseen. Muutoinkin julkaisu on erittäin laadukkaan näköinen ja tuntuinen. Ainoa miinus on sivumäärän niukkuus. Onneksi albumille on luvattu jatkoa.

Tommi Musturi: The First Book of Hope. Boing Being/Hurry! 2005. www.boingbeing.com, www.madeinhurry.com

Matti Berg

  • 9.9.2009