Kirjoittanut Jari Tamminen

Jazzia & runoja

Lukuaika: < 1 minuutti

Jazzia & runoja

Arvostelussa Halme Prospektin Prospektrum.

Hepa Halmeen pitkä ja polveileva ura käynnistyi toden teolla 1970–80-lukujen taitteessa Maukka Perusjätkän bändissä. Sittemmin hän on soittanut jos mitäkin musiikkityyliä saksofonilla, huilulla ja muilla puhaltimilla – uusimmalla levyllään hän on edennyt portaattoman siirtymän kautta jazziin jota on ryyditetty runoilla (katso s. 51).

Siirtymä kiukkuisesta punkista jazziin voi tuntua omituiselta, edustavathan ne lähinnä spektrin vastakkaisia ääripäitä. Monipuolisuus on kuitenkin ollut Halmeen tavaramerkki kaiken aikaa. Punkkaroidessaan Maukka Perusjätkän kera, hän työskenteli teatterissa ja oli osa performanssiryhmää. Lisäksi hän on kuulunut Fat Beat Soundsystemin ja Cool Sheiksin kaltaisiin rytmivetoisiin kokoonpanoihin. Vaikka genret ovat vaihtuneet, laatu on ollut taattua.

Prospektumilla tyylit poukkoilevat junnaavista bluesriffeistä ja balkan-tunnelmista skrätsäyksellä vahvistettuihin itämaisiin vaikutteisiin ja rempseään saksofonituuttaukseen. Joka suuntaan pyrkivän soitannan ankkuroi paikoilleen Arttu Tolosen ja Affe Forsmanin järkyttävän pätevä rytmiryhmä.

Halme Prospekt: 
Prospektrum. 
TUM Records 2013. Viisi tähteä.

Jari Tamminen