Indieholistin tunnustukset

Arvostelussa Torresin Torres.

Rakastan Pitchforkia – chicagolaista nettilehteä, joka keskittyy indiebändien musiikkiarvioihin – ja musiikkipalvelu Spotifyta.

Tuntuu aivan uskomattomalta, että voin ylipäätään löytää haikeaäänisen Mackenzie Scottin taitelijanimellä Torres tekemän samannimisen levyn.

Torres on nashvilleläinen 22-vuotias laulaja-lauluntekijä. Kuukausi sitten ilmestynyt levy on Pitchforkissa vuoden 2013 parhaat levyt -listauksessa sijalla yhdeksän, arvioituna paremmaksi kuin Yo La Tengon ja Nick Caven uudet levyt.
Sekunnissa Torresin ensimmäinen pitkäsoitto, joka on julkaistu omakustanteena, löytyy Spotifysta – aivan mahtavaa!
Torres on omakustanne, kaunista folkkia, jonka taustalla soi heleä sähkökitara. Useimmissa kappaleissa ei muuta taustaa olekaan kuin Scottin oma kitaransoitto. Selkeät vertailukohdat ovat itsenäisen, kaihoisan musiikin suurtähdet PJ Harvey ja Cat Power.

Hyvä poplevy, mutta välillä Scottin hönkäily menee liian pitkälle. Silti todella kiinnostava tapaus.

Torres: Torres. Omakustanne 2013. Neljä tähteä.

Hannele Huhtala

Kommentoi Facebookissa

Hannele Huhtala

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kiva, että haluat kommentoida artikkeleita. Muista kuitenkin hyvät käytöstavat ja se, että olet itse vastuussa kirjoituksestasi.