muut

Lukuaika: 2 minuuttia

muut

muut

”Sosialidemokratian henkselit pitävät kapitalismin housuja ylhäällä, sanoo vanha viisaus, ja ajatus leivän isästä elää edelleen duunarinkin mielessä, vaikka kyseinen isä pakkasi rahansa ja häipyi maailmalle jo vuosia sitten.”

Maippi Tapanainen, Ydin 5–6/2004

”– –kehitysvammalaitos halusi järjestää taidetapahtuman. Se ehdotti tapahtumaa, jossa keharit, maahanmuuttajat ja vanhukset järjestäisivät yhteisen taidefestivaalin teemalla ’kaikkea huovutustyöpajoista poniajeluihin’. Sokeita kyseisessä yhteisötaidetempauksessa oltiin sille, että maahanmuuttaja täällä asuu lähtökohtaisesti keskellä metsää mielisairaalan alueella. Idean esittäjä ei ajatellut millaisena uusi kotimaa mahtaisi epätoivoisesti paikkaansa etsivän maahanmuuttajan näkökulmasta näyttäytyä, kun sisäänajo toteutetaan festivaalilla kehitysvammaisten ja vanhusten kanssa yhteen niputettuna, ’hupeloiden’ kessutellessa ympärillä ikuisia sätkiään.”

Hanna Kirjavainen, Teatteri 7/2004

”Taiteilija Teemu Mäki on innokkaimpia kasvissyöntikeskustelun kävijöitä maassamme. Hän on tyypillinen keskustelija siinä mielessä, että hän pitää tärkeänä korostaa omaa lihansyöntiään.

Surkuteltavaa on se, että niin innokkaasti kuin hän vuodesta toiseen esittääkin saman argumenttinsa, kukaan ei keskustele asiasta hänen kanssaan.”

Antti Nylén, Nuori Voima 4–5/2004

”Lehdessä kerrottiin myös norjalaisesta kirjailijasta, jolle myönnettiin Eeva Joenpelto-palkinto elokuussa. Ansioituneen kirjailijan oikea nimi on Herbjorg Wassmo, ei Herborg tai Wassamo, kuten lehden kannessa ja sisällysluettelossa virheellisesti kirjoitettiin. Sisällysluettelo-sivulla oli Wassmon kuva, ei Marja Kyllösen, kuten kuvateksti virheellisesti kertoi. Sisällysluettelossa mainittiin myös Ellun loppuherkun antavan ohjeita suklaaunelmiin, mutta tarkkaavaiset lukijat varmasti huomasivat, että ruokapalstallamme käsiteltiinkin palsternakkaa. Niin ikään sisällysluettelossa kerrottiin Apache-tytön tanssista peuranlihalla, mutta itse jutussa sivuilla 24–27 kirjoitettiin tietenkin tanssista peurannahalla!”

Oikaisuja, Uusi Nainen 6/2004

”Noudatan elämäntapaani niin pitkälle kuin voin rasittamatta läheisiäni hyväksymällä senkin, että nautin yhä vieläkin munavoileivistä, joiden päältä on poistettu silli ja anjovis. Ehdoton huippu ovat tietenkin meetvurstileivät ilman meetvurstia.”

Kika Hammar, Etsijä 2/2004

”Eräs Sibelius-Akatemiassa opiskellut ystävättäreni oli taannoin vaihtoopiskelijana Göteborgissa. Hän meni kuoronjohtamiskurssille. Kurssi sujui hyvin, ja lopussa hänen harjoittamansa kuoro lauloi kuin unelma. Kuorolaisten palaute oli kuitenkin yllättävää: he olisivat toivoneet enemmän keskustelua. Ystävä oli ihmeissään. Hän oli luullut tulleensa kuoronjohto- eikä keskustelukurssille.

Ruotsi on outo maa. Siellä pidetään keskustelusta.”

Anne Moilanen, Tulva 4/2004

”Olen miellyttävä ja hauska seuraihminen. Oikeasti, ystävät sanovat, että olen huumorintajuinen ja räväkkääkin huumoria viljelevä seuralainen, jonka seurassa ilta ei tunnu pitkältä. Joskus olen kuulemma aika suorasanainen, mutta minulla on silti hyvä supliikki.

Jos minut valittaisiin toimialajohtajaksi, niin varmasti valinnastani uutisoitaisiin, että ’Reijonaho tunnetaan suorasukaisena, mutta huumorintajuisena naisena, joka osaa verkostoitua’. Tämä toisi hyvää ja myönteistä julkisuutta Yleisradiolle.”

Jaana Reijonaho, Vihreä Lanka 48/2004

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009