aleksanterin miehet

Lukuaika: < 1 minuutti

aleksanterin miehet

Aleksanteri-elokuvan ohjaaja Oliver Stone tietää, mikä saa suuret miehet sotimaan.

Aleksanteri-elokuvan ohjaaja Oliver Stone tietää, mikä saa suuret miehet sotimaan. Hän tietää, miksi oman valtakunnan ulottaminen mantereelta toiselle on niin suosittua sen sijaan, että pysyttäisiin kotikonnuilla ja elettäisiin arvokkaan kyläpäällikön rentoa elämää. Oliverilla on vastaus siihenkin, miksi suuret mahtipäälliköt teurastavat satojatuhansia omia miehiä ja monin kerroin enemmän vihollisia.

Syyt ovat humanitaarisia. Aleksanteri Suuri hyökkäsi Persiaan, nykyisten Irakin ja Iranin alueille, silkasta ihmisrakkaudesta ja sivistyksen levittämisen innosta. Koska julmat ja oppimattomat barbaarit eivät haudanneet kuolleitaan ja parittelivat julkisesti, Aristoteleen oppilaalla oli suorastaan velvollisuus levittää villiin itään läntistä yhteiskuntajärjestystä ja hienoja tapoja.

Mahtipontisen Aleksanteri-elokuvan juoni muistuttaa Yhdysvaltojen ulkopolitiikkaa. Miekkalähetys on jälleen ajankohtaista. Ja alikehittyneisyydestään huolimatta Aleksanterin orjakansoilla oli myös rikkauksia, joita vapaan maailman johtajan miehet havittelivat.

Nimihahmon näyttelijä Colin Farrell on herkullisen paljon nuoren kiharapää-Bushin näköinen. George W:lläkin on kuningas-isä. Kuten Aleksanteri, juniori haluaa olla isompi kuningas kuin isänsä ja rakastaa miesten maailmaa, sotia ja valloituksia.

Jos Aleksanterin hahmossa elää George W. Bush, kuka on Aleksanterin poikaystävän esikuva, Georgen sydänkäpy? Mitä ilmeisimmin Dick. Intohimoinen rakkaus olisi pätevä selitys sille, miksi Dick Cheney, yksinkertainen, lojaali tehopakkaus, jatkaa varapresidenttinä vielä neljä vuotta.

Iida Simes

  • 9.9.2009