muut

Lukuaika: 2 minuuttia

muut

muut

”Tyypilliseen nykytyyliin kiitellään kaikki mahdolliset ja mahdottomat tahot. Kenties tästä ei sitten olisi tullut yhtikäs mitään ilman Patti Labellen rakkaita koiria, mutten silti oikein jaksa uskoa, että Reign-nimisestä hurtasta on soulmusiikin pelastajaksi.”

Juhani Ritvanen, Blues News 4/2004

”Kirjastoihin ei enää kouluteta kirjastonhoitajia, vaan tavoitteena on hupaisalta kuulostava ’tiedonhaun ammattilainen’, joka hallitsee ’informaatioalan laajat kokonaisuudet’. Sinänsä on erittäin suotavaa, että meillä on tiedonhaun ammattilaisia. Mutta kirjastoihimme tarvitsemme sivistyneitä, kirjallisuuden, musiikin ja muun aineiston tuntijoita. Jos ei erota Mozartia Molièresta, on vaikea toimia tietopalvelussa.”

Ritva Hokka-Ahti, Kirjasto 5/2004

”Erityisesti Mustanaamio alias Fantomen eli Urja on todella suomalaisille rakas. Se on herättänyt ristiriitaisia tunteita jopa korkea-arvoisissa poliitikoissa saman puolueen sisällä. Ulkoministeri Erkki Tuomioja arvosteli Urjan ’viidakon valtiaan’ asemaa nettipäiväkirjassaan. Pertti Paasio puolestaan älähti, kun Turun Sanomien kysymyspalstalla väitettiin Diana Palmerin miestä ja kahden lapsen isää naimattomaksi vaeltavaksi aaveeksi.”

Vesa Kataisto, Sarjainfo 123 2/2004

”Ihmisen niin sanotun paremmuuden hän mittaa sillä, että hänellä on rationaalinen järki, jota eläimillä ei kuulemma ole. Totta, ihmisen mittapuiden mukaan aasia ei voi ylipuhua tapattamaan itseään sodassa eikä hirveä voi käännyttää Jehovan todistajaksi.”

Kissa Lancelot, Uusi Nainen 5/2004

”Syyskuun 11. päivän (2001) jälkeen yksi asia on kirkasta ja selkeää: ’niiden toisten’ harjoittama väkivalta kohdistuu absoluuttisen ihmisarvon omaaviin ainutkertaisiin yksilöihin. Sen sijaan ’niihin toisiin’ kohdistettu väkivalta on tuskin edes väkivaltaa. Sehän ei kohdistu yksilöihin, vaan ‘niihin toisiin’.”

Sami Vainio, Stimulus 8/2004

”Nykyisiä budjetteja voidaan kutsua sukupuolisokeiksi, sillä tapa jolla talousarviot laaditaan ei ota huomioon naisten ja miesten sosiaalisesti muodostuneita rooleja, vastuita ja taitoja. Tällä hetkellä ei siis ole saatavilla eriteltyä tietoa siitä, miten resursointi tietylle toimialalle tai palvelulle vaikuttaa naisiin, miehiin, tyttöihin tai poikiin.”

Marjaana Jauhola, Tasa-arvo 3/2004

”Perttu Hämäläinen heittää kapealla tatamilla komean kärrynpyörän ja päättää sen ilmaan potkaisten. Pertun edessä on iso valkokangas, jolla hänen näköisensä hahmo tekee saman liikkeen pimeällä kujalla. Mutta hahmo ei potkaise ilmaa, vaan täräyttää Anita Hirvosen karikatyyriä kunnolla päin näköä.”

Jussi Ahlroth, ARTTU! 3/2004

”Kun kortti meni kolmannen kerran hyllylle ylinopeuden takia, mietin pitäisikö jarruttaa. Pistin auton myyntiin ja ostin ensimmäisen veneeni, merikalastusveneen Raahesta. Näin veneily tuli maailmaani.”

Munkki Kristoforos, Laiva 3/2004

Koonnut Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009