Kirjoittanut Jari Tamminen

voima testaa | lätkäpelit

Lukuaika: 2 minuuttia

voima testaa | lätkäpelit

Voima otti varaslähdön, ja koko henkilökunta pistettiin pelaamaan lätkää koko huhtikuun ajan.

Voima otti varaslähdön, ja koko henkilökunta pistettiin pelaamaan lätkää koko huhtikuun ajan. Tässä toimistopäällikön raportti kuukauden kiivaimman työviikon keskeltä.

STIGA

perinteet kunniaan

Kaikkien tuntema peruspöytälätkäpeli on aina ollut täydellinen, ja pienet parannukset ovat tehneet siitä vieläkin täydellisemmän. Modernissa Play Off -mallissa vasen laituri kiertää jo tutulla tavalla veskan taakse, mutta myös muiden pelaajien liikeratoja on tuotu lähemmäksi toisiaan. Tämä mahdollistaa entistäkin tehokkaamman mailahäirinnän ja tuo kontaktipelin koteihimme. Koko kenttä ryskyy, kun onetimereita lentelee ja voima korvaa tekniikan. Tässä pelissä lähes kuka tahansa voi pärjätä, kunhan muistaa vetää pitkää päätyyn. Kyllä ne siitä lopulta kimpoilevat maaliinkin. Ai sitä nautintoa, kun kaverit on nöyryytetty ja limppu pörsän perukoilla.

MEGALÄTKÄ

isojen poikien stiga

Party sports -firma Tonox Oy on kehittänyt pöytälätkäpelin häkellyttävillä ulottuvuuksilla: 2,5 metriä kertaa 4 metriä. Toimintaperiaate on sama kuin perinteisessä Stigassa, mutta kaikki on suurta kuin Ameriikassa konsanaan, vaikka peli onkin Tampereella. Tämä laitos on puusepän käsityönä rakentama peli, jollaisia ei maailmassa montaa ole.

Pelaaminen saa äärimmäiset fyysisyyden mittasuhteet liikeratojen laajentuessa pöytämallia jättimäisemmiksi. Sujuvaan pelaamiseen vaaditaan ainakin neljä pelaajaa, joten tässä ollaan jo joukkuepelin äärellä, jossa tarkat sijoitukset ylämummoon niittävät satoa. Tämän ympärillä viihtyisi pidempäänkin, ja kun ampuu hehtaaripyssyllä, onnistuu pelaaminen doupattunakin.

NHL 2004

lisää erää pleikkariin!

PlayStation 2:n NHL-peli etäännyttää fyysisyyden kotijääkiekosta, enkä vanhanliitonmiehenä saa oikein tuntumaa peliin ohjaimen välityksellä. Visuaalinen ilme on mitä mainioin, mutta tunnottoman ohjaimen kanssa pelatessa jotain vain jää puuttumaan. Voihan kaveria tietenkin häiritä tuuppaamalla sohvaa eikä pelin välityksellä, mutta ei se ole sama asia.

Vuoden 2004 versiossa tarpeeton kontaktipeli on tehty helpommaksi, kehittynyt taklaustoiminto mahdollistaa entistä tarkemmat pusut ja puutavaran tarjoilu on helppoa ja hauskaa kuin laitataklaus. Tämän jälkeen voikin aloittaa kaverin nenän hieromisen. Mutta johtuneeko häveliäisyydestä, että tappelut ovat varsin kankeita? Tappelut ovat ikään kuin hieno lisä peliin, muttei niitä kuitenkaan saa korostaa liikaa.

Hitto, lisää verta pakkiin pojat, sillä rehelliset maan perivät ja me vaadimme sirkushuveja.

PLAY-FREE-GAMES.COM

googlesta löytyy

Tiukan paikan tullen kaikki internetiin kytketyt tietokoneet voivat tuoda meidät jalon kilvoittelun äärelle. Tiedon valtatiehän on äärillään myös tuiki tärkeitä ilmaisia pelejä, jotka ovat vapaasti jokaisen käytettävissä. Pelien struktuuri vaihtelee huomattavasti, koko joukkueella pelattavista yksinkertaisiin lämäriharjoituksiin ja air hockey -klooneihin. Tekijöiden kunnianhimoisuus ja lahjakkuuskin tuntuu olevan kirjavaa.

Helpoiten näitä pelejä tuntuu löytyvän googeloimalla sopivilla hakusanoilla, kuten ice hockey, game, free ja play. Kyllä tällä aina yhden perjantai-iltapäivän saa kulumaan.

VEIKKAUS OY

suomalainen voittaa aina!

Myös tämä jalo ja pyyteetön urheilulaji on valjastettu ihmisen kyltymättömän himon vasalliksi. Uhkapelissä voi arvuutella maalintekijöitä ja pistehaita, pelien ja kokonaisten turnaustenkin voittajia. Tämä sopii kaikille lajista ja jännityksestä kiinnostuneille, myös niille, jotka eivät viitsi kiskoa syndejä omaan niskaansa.

Itse sijoitin omatoimisesti toimiston virkistyskassan maailmanmestarin veikkaamiseen. Jää nähtäväksi, kierimmekö pian rahassa vai virkistymmekö peräkkäinjuoksussa, jossa minä määrään suunnan ja muut määräävät vauhdin.

Jari Tamminen