muut

Lukuaika: 2 minuuttia

muut

muut

”Akateeminen työttömyys ei tunnu isolta ongelmalta, kunhan ihmiset saadaan valmistumaan mahdollisimman nopeasti. Me, jotka emme ehtineet valmistua ennen kuin ajauduimme (pätkä)töihin, emme ehdi valmistua. Halusin laaja-alaisen tutkinnon, joka sisältäisi kieliä, yhteiskuntatieteitä ja taideaineita. Minusta tulikin akateeminen epäonnistuja. Kiitos ja anteeksi. Luen sitä taidehistoriaa sitten omalla ajallani, kun pääsen eläkkeelle 68-vuotiaana. En minä työtekoa valita, minä pidän työstäni. Voivottelen vain sitä kohtalokasta opiskeluvirhettäni: akateemista ahmimista. Putkitutkinnossa olisin jo perillä. Ehkä nääntyneenä, tylsämielisenä ja pettyneenä, mutta perillä.”

Johanna Vehkoo, Aviisi 1/2004

”Jos eläisimme edesmenneessä kansandemokratiassa, Timo Koivusalon Sibelius-elokuva olisi epäilemättä mestariteos ja valtiovallan erityisessä suojeluksessa. Tosin onhan Suomen hallituskin kunnioittanut epävirallisella vierailullaan Koivusalon elokuvaa ’menemällä leffaan’; ja vielä subventoitujen popcornien kera; tämä tietenkin osoituksena kotimaisen elokuvakulttuurimme elinvoimasta ja hallituksen kulttuuriystävällisyydestä. Hyvä Suomi! EU:n komissio, Nurmi, Sibelius ja Koivusalo!”

Hannu Waarala, Filmihullu 6/2003

”Jos sairas ei ole liian heikko vastaanottaakseen vieraita, virkistää jokin vieraskäyntikin silloin tällöin häntä sanomattomasti. Mutta vieras ei saa kiihoittaa hänen ajatuksiaan ja hermojaan liian jännittävällä keskustelulla eikä myöskään ikävystyttävillä kertomuksilla omista sairauksista ja tuskista, mitkä kertomukset ovat valitettavasti hyvin tavallisia sairaan kuullen.”

Maiju Gebhardin teoksesta Pienviljelijäemännän kotitalousopas, Kotilieden kirjasto XXVI, WSOY 1930, Homeopatia 4/2003

”Miksi kukaan ei esimerkiksi ihmettele Kymmenen uutisten väkinäistä ankkurijakoa miehiin ja naisiin? Mitä symboloi, ettei samaa sukupuolta oleva työpari koskaan lue uutisia yhdessä? Ja miksi uutisjutut perhe-elämästä kuvitetaan aina heteropariskunnilla?”

Mikko Silvennoinen, Z-lehti 1/2004

”Jokaisessa vähänkin merkittävämmässä taajaväkisessä yhteiskunnassa näyttää toimivan viiniseura. Kyseisen seuran toimintaan oleellisesti kuuluvat viininmaistelutilaisuudet ovat tärkeä mediatapahtuma, jolle paikallislehti auliisti antaa palstatilaa. Viininarvostelu on arvokasta toimintaa ja eri laatujen verbaalinen luonnehdinta uskomattoman kekseliästä. Toisaalta, on kansan syvempien rivien aliarvioimista, ettei kyläkaupan edessä olevien turvemultasäkkien päällä aikaansa viettävien paikallisten pullonkallistajien mielipidekooste eri olutlaatujen makueroista ylitä uutiskynnystä.”

Emmaliisa, Elonkehä 1/2004

”Esimerkiksi ympäristökiistoissa käydään usein kamppailua siitä, kuka on asiantuntija ja kuka ei, eli kenen tietoihin voi luottaa ja kenen ei. Kamppailua käydään nimenomaan symbolisesta pääomasta, koska useimmiten tietoa voidaan tuottaa perustellusti monesta eri näkökulmasta. Niinpä keskeistä ei ole yksinomaan se, mikä on oikeaa tietoa, vaan myös se, kenen asiantuntijaksi haluavan näkökulmaa pidetään oikeana.”

Ville Haukkala, Tiede & edistys 4/2003

”Pohjoismaisten ns. ääkkösten puuttuminen kansainvälisten urheilukisojen tulosluetteloiden suomalaisnimistä ei ole enää yhtä suuri ongelma kuin vielä takavuosina, koska suomalaisnimiä ei näissä tulosluetteloissa nykyään liiemmälti esiinny.”

Hantapaan Valvoja, Tiedonantaja, 3/2004

Voima

  • 9.9.2009