voiman elinkaari | tärkeintä on liike

Lukuaika: < 1 minuutti

voiman elinkaari | tärkeintä on liike

voiman elinkaari | tärkeintä on liike

Jalkapallon MM-kisojen alla Voimakin on yrittänyt kasata omaa

futisjoukkuetta, toistaiseksi työ-, perhe- ja henkilökohtaisten harrastus- sekä muiden kiireiden vuoksi heikoin tuloksin. Työryhmä kuitenkin kyseli pariltakymmeneltä satunnaisotoksella valitulta Voiman työntekijältä ja avustajalta näiden urheilu- ja liikuntaharrastuksia, nyt ja menneisyydessä.

Haastateltavat mainitsivat harrastavansa tai harrastaneensa yhteensä 35:tä eri lajia (36:ta, mikäli portaiden kävely joka päivä kuudenteen kerrokseen lasketaan omaksi lajikseen). Suosituin laji näytti olevan jalkapallo. Noin puolet harrastaa tai on harrastanut nuorena futista. Juniorikokemusta löytyy niin HJK:sta, Keravan Palloseurasta, Oulun Työväen Palloilijoista, Maarianhaminan IFK:sta kuin Kuusysin mimmiliigastakin.

Noin puolet haastatelluista ilmoitti käyvänsä säännöllisesti lenkillä. Kolme muisti saaneensa palkintoja koulujen välisissä juoksukisoissa. Kaksi on juossut maratonin, kääntäjä Petri Griinari 4 tuntiin 16 minuuttiin, runoilija Arto Merenheimo 4 tuntiin 21 minuuttiin.

Joka kolmas haastateltu kertoi pyöräilevänsä, 0–21-vaihteisella mummo- tai maastomallisella pyörällä päivittäin 7–50 kilometriä. Neljä sanoi harrastavansa joogaa, viisi kertoi rehkivänsä kuntosalilla useamman kerran viikossa. Jotkut pelaavat sulkapalloa, sählyä, käyvät

aerobicissa tai uimassa. Yksi purjehtii, kaksi pelaa tennistä ja kolme käy laskettelemassa.

Juska Jutila treenaa huutojuoksua, Tuukka Rantala skeittaa, Elina Mikola käy capoeirassa ja Heikki Hiilamolla on musta vyö judossa. Toimitusjohtaja Teemu Matinpuro pelaa talvisin jääpalloa ja kehuu olevansa Voiman kädenvääntömestari.

Jotkut ovat harrastaneet nuorempana koripalloa, muutama on tanssinut jazztanssia, afroa ja balettia. Aleksi Bardy on osallistunut petankin SM-kisoihin. Voimasta löytyy myös liitokiekon maailmanmestari, kilpavoimistelun TUL-mestari, Siilinjärven piirimestari kolmen kilometrin hiihdossa sekä useampi uimakandidaatti.

Kolmella oli ikäviä muistoja koulun liikuntatunneilta. Neljä muisteli kuluttaneensa aika paljon vaihtopenkkiä nappulaliigassa. Useampi seuraa penkkiurheilijana jääkiekkoa ja jalkapalloa.

Kuka sitten voittaa futiksen MM-kisat? Kysymykseen vastanneilta eniten ääniä sai Ranska, sitten Argentiina, Brasilia, Espanja ja Italia. Kisojen yhdeksi yllättäjäksi veikattiin olympiavoittaja Kamerunia.

Peik Johansson

  • 9.9.2009