Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Tylkkäriä on sekä syytetty että kehuttu ”poliittisuudesta”, sitä on sanottu jopa kaikista ylioppilaslehdistä  poliittisimmaksi. Jyväskylästä käsin turkulainen ylioppilaslehtemme sai jo lempinimenkin: Pikku-Voima.

Jani Sipilä, Turun ylioppilaslehti 9/2009

_______________

En ole kokoomuslainen, vaikka olen Kauppiksen porvareiden listalta. Olen itse asiassa vihreiden jäsen. Vaaliteemoihini kuului se, että ylioppilaskunnassa päätöksenteko pitää tehdä terveellä järjellä.

Miro Ahti, Kylteri 2/2009

_______________

Noloa: muilla pellavapäillä oli triangelit timmissä tanassa, mutta oma jälkikasvu ryhtyi kellopelistäkieltäytyjäksi ja testasi flyygelin alla naamanvääntelyjen tehoa tovereihinsa taiteen taipaleella. Sosiaalistumisprosessi yski.

Ajan oloon katsottiin opettajainkokouksen yksimielisellä päätöksellä, että epeli oli reputtanut musiikkileikkikoulun oppimäärän.

Lassi Rajamaa, Sibis 1/2009

_______________

Helsingissä on äskettäin kaikkiin koteihin jaettu Kaavoituskatsaus 2009. Se löytyy myös netistä samalla nimellä. Tietokoneilla tehdyissä havainnekuvissa on huvittanut yksi piirre. Kuvista puuttuu autoinen todellisuutemme. Sitäkin enemmän ihmetytti sivulla 15 oleva kuva tulevasta eteläisestä kantakaupungista (”lähes autottomaksi” mainostetusta Jätkäsaaresta?). Korskeanpunainen avourheiluauto on pysähtynyt keskelle suojatietä ilman kuljettajaa.

Mikä idylli auringonlaskuineen!

Risto Larjavaara, Enemmistö 1/2009

_______________

Palvelu on hyvin harvoin tahallaan huonoa, vaan kyseessä on tiedon puute. Haasteena on luopua oletuksesta, että kaikki asiakkaat ovat heteroja.

Ilkka Veiström, Pam 8/2009

_______________

Millä perusteella feministejä tässä nyt siis syytetään seksikielteisiksi  – silläkö, että yksi feministi kieltäytyy kertomasta omista seksimieltymyksistään yksityiskohtaisesti lehtihaastattelussa? Vai sillä, että feministit kritisoivat rohkeasti, ja aiheesta, vaikkapa visuaalisen ympäristömme raakaa pornoistumista?

Anteeksi, mutta keneltä muilta aatteellisilta ihmisiltä vaaditaan, että he harrastavat jotain tietynlaista seksiä ja myös huutelevat siitä toreilla? Vaaditaanko kokoomuslaisilta, että heidän pitää harrastaa kokoomuslaista seksiä? Tai uskovaisilta? Millaista on roomalaiskatolinen seksi?

mainos

Anne Moilanen, Tulva 2/2009

_______________

Voit myös keskittyä yhteen osa-alueeseen, esimerkiksi hauikseen. Jos bodaat sen aivan käsittämättömän kokoiseksi, voit tiukan tilanteen tullen esitellä habaasi, eikä kukaan edes ehdi vilkaista levähtänyttä ahteriasi.”

Verna Leinonen, Aviisi, kesälehti 2009

_______________

Martti Ahtisaaren mielestä lähetystyö on parasta kehitysyhteistyötä. Se jättää yhteiskuntiin pysyvän jäljen ja kehityksen siemenen. Kun ihmisissä herää tulevaisuuden toivo, he saavat todellisen motivaation kestäviin muutoksiin.

Martti Ahtisaaren haastattelu, Lähetys Sanomat 5–6/2009

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009