Lukijaposti

Lukuaika: 5 minuuttia

Lukijaposti

Voiman ja Fifin lukijoiden kommentteja.

 Kaunis poliisi

Juttunne poliisista (Poliisin tehtävä, Voima 4/2009) oli hyvä ja kriittinen etenkin, kun lama on tullut ja yhteiskuntaa uhkaa koventuminen. Myös kommunismia koskeva juttu (Kapitalismin terapeutti, Voima 4/2009) oli kiinnostava. Kummallista, että USA:n kommunisteja ei otettu kokoukseen mukaan.

Teidän lehtenne kannessa on hyvännäköisen pohjoisirlantilaisen naismellakkapoliisin kuva, mutta olitte aivan turhaan muuttaneet kuvaa niin, että mellakkakypärän silmikon alta eivät kasvot näkyneet lainkaan kypärähupun alta. Olisitte vain antaneet nuoren ja kauniin naismellakkapoliisin silmien näkyä.

Tässä osoitteessa on video kauniista unkarilaisesta naismellakkapoliisista. Käyttäkää siitä kuvia myöhemmissä lehdissänne. Video: www.youtube.com/watch?v=q6bGD_Wp6wg

Sauli I.

_______________

Oletko nähnyt konekivääriä?

Susanna Kuparinen: oletko koskaan nähnyt konekivääriä? Kertoisitko, millä tavalla poliiseille kaavailtu kranaattipistooli näyttää konekivääriltä? 

Kerro myös, näyttääkö sinko mielestäsi panssarivaunulta tai haulikko sotalaivalta. Entä sekoitatko nallipyssyn ja hornet-hävittäjän usein keskenään?

Jukka

_______________

Toimittaja vastaa

Kun muija kirjoittaa pyssyistä niin tässä on tulos. Mutta kiitos oikaisusta, joka päivä oppii jotakin uutta. Tutuin piippu taitaa olla se rauhanpiippu.

Susanna Kuparinen

Voima

_______________

Hienoa työtä!

Hienoa jatkuvaa kyseenalaistamista establishmentin ”totuuksia” kohtaan. Lopetin esim. Hesarin tilaamisen jo 15 vuottta sitten kun alkoi vain jokin tökkiä sitä lukiessa. Jatkakaa samalla linjalla. Eli kyseenalaistakaa koko ajan.

Reiska

mainos

_______________

Jätteantoisaa!

Slavoj Žizekin haastis oli jätteantoisaa! Vielen Danke!

Okko P.

_______________

Huomenta!

Lapsenlapsen heräämistä odotellessa lueskelin Voimaa 4/2009. Jo pääkirjoituksen kohdalla tuli herätys! Minulle. 

Palikat lensivät paikoilleen. Olen tämmöinen työväenluokasta kotoisin oleva ikänsä keskiluokkaan kurottautunut, mutta oikeaa paikkaansa edelleen etsivä mummeli. Kimmo Jylhämön pohdinta populismista ja sen vihaamisesta antoivat uusia eväitä vaatimattomalle henk.koht. etsinnälleni. Kirjoituksen muusta annista puhumatta. Kiitos. Kaikkea hyvää.

Pirkko

_______________

Anti-Halla-aho-mainos

Vetoatte antimainoksissa sananvapauteen. Tuli mieleen hypoteettinen tilanne että antaisitteko sananvapauden nimissä Jussi Halla-aholle mainostilaa lehdestänne?

Mielestäni sananvapauden suurin kipupiste Euroopassa on nimenomaan sen reagointi äärioikeistolaiseen propagandaan. Mitäs jos tekisitte aiheesta vaikka jutun. Kuinka pitäisi suhtautua esim. holokaustin kieltäjiin jotka saavat mielipiteellään vankeutta Saksassa, eikö se ole periaatteessa mielipide-vangin täyttävä asema? Eikö sillä että äärioikeistolainen ideologia pyritään tukahduttamaan, luoda samalla heille sananvapauden marttyyreja. Ja sen kautta lisää suosiota. 

Kuinka helposti äärioikeistolainen ideolgia lyödään surutta rasismiksi? Onko äärioikeiston sananvapauden tukahduttaminen osasyy sen kasvavaan suosioon?

Tuomo H.

_______________

Suosikkiasiat paketissa

Vittu-aukeama liitti yhteen monta suosikkiasiaani: pimpan, Nigerian ja Barbie-animaation. Tykkäsin.

Anu

_______________

mainos

Viherpesuako vain?

Mmoi, luin tänään lehdestä, että Coca-Cola tuo markkinoille uuden ympäristöystävällisemmän pullon. Kiinnostaisi lukea Voimasta tai Fifistä kirjoitus, jossa pohdittaisiin onko näitten isojen pahojen multikansallisten yritysten ekoteot vain viherpesua vai onko oikeasti kiva kun yritetään olla ekologisempia. Minä pieni maan matonen en itse osaa sitä päättää tai tietää.

Pirpa S.

_______________

Tattis

Voima on tärkeä ja tarpeellinen.

Helena K.

_______________

Köyhyys on kärsimystä

Köyhyys naisistuu ja kasvaa Suomessakin. Miljoona ihmistä köyhyysrajan alapuolella ei ole vähemmistö vaan rikos perustuslakia vastaan, hallitus rikkoo lakia. Riittävä perusturva ja toimeentulo kuuluu kaikille lain mukaan, miksi siihen ei vedota päättäjien suhteen ja miksi media ei uutisoi oman maan köyhyyttä? 

Köyhyys on kärsimystä kaikille, jotka siinä joutuvat elämään, se syö terveyttä ja vie ennenaikaiseen hautaan. Miksi poliittiset puolueet eivät lähesty asiaa lain kautta ja vaadi hallitusta vastuuseen?

Yksi miljoonasta

_______________

Humana kommentoi

Humanaan kuuluva vapaaehtoisia kouluttava koulu DRH South Zealand (Lindersvold) ja Suomen UFF vastaavat: Maria Paldaniuksen jutussa Ilmaistyötä & pisteiden keruuta Voimassa 4/2009 oli virheellistä informaatiota ja puutteita, jotka olisi siis voinut hyvin helposti tarkistaa meiltä ennen jutun julkaisemista.

Humana People to peoplen toiminta on alkanut 1977, eikä 1950-luvulla. Noin 30-vuodessa sen toiminta on laajentunut 225 eri projektiin ympäri maailmaa. Humana on tietoinen median luomasta maineesta, mutta yli kolmenkymmenen vuoden kokemus kestävän kehityksen parissa on silti jatkunut ja vapaaehtoisia lähtee Afrikkaan vuosittain noin 400.

Tänä päivänä Humana vaikuttaa 4,5 miljoonaan ihmiseen projekteissaan (225 projektia ympäri maailman), 2 5 000 oppilasta käy Humanan koulua (suurin osa Afrikassa) ja sillä on 5 000 työntekijää. Itselleni oli yllätys kuinka erilaisin motiivein ihmiset tulevat tähän koulutukseen, joten syyt keskeyttämiseenkin ovat hyvin erilaisia.

Keskeyttämisprosentti on noin 30 eikä suinkaan 80. Virheellistä tietoa oli myös, että huhtikuun 2008 tiimissä olisi aloittanut 10 , siinä aloitti viisi opiskelijaa, joista kaksi lähti Afrikkaan.

Järjestö tarjoaa mahdollisuuden vapaaehtoistyöhön Afrikassa tavalliselle ihmiselle, joten vaatimuksena on motivaatio ja ainoana sääntönä päihteettömyys. Jotta Afrikkaan saadaan oikeasti vastuuntuntoisia, ahkeria ja itsenäisiä työntekijöitä, vaatii se koulutukselta aika paljon. DRH-kouluissa opitaan ottamaan vastuu omista opinnoista ja opiskelemaan itsenäisesti verkko-oppimisympäristössä. Siellä on käytännön opintoja hyvinkin paljon. Kyse on vain siitä, mitä opintotehtäviä itse valitsee.

Omana opiskeluaikanani olen opetellut tekemään sementtilattiaa, maalaamaan ja korjaamaan rakennuksia, tehnyt puuta säästävän uunin, opetellut puhdistamaan vettä, parantamaan akupunktiolla ja organisoimaan erilaisia, suuriakin, tapahtumia. Puolen vuoden koulutusjaksolla vapaita viikonloppuja on noin yksi kuukaudessa, kesällä ja jouluna noin viikon loma.

mainos

Suomen ulkoministeriö tukee 13 Suomen UFF:n kehitysyhteistyöhanketta (Mosambikissa, Angolassa ja Intiassa). Kaiken kaikkiaan Suomen UFF tukee yli kolmeakymmentä koulutus- ja sosiaalihanketta kehitysmaissa. Vuoden 2008 lahjoitusten kokonaisarvo oli 4,2 miljoonaa euroa. Lahjoitukset sisältävät UFF:n vaatekierrätystoiminnan tuottoa ja vaatelahjoituksia sekä Suomen ulkoasiainministeriön ja Euroopan komission hanketukea. Suomen UFF ei tue rahallisesti Humana People to Peoplen vapaaehtoisohjelmaa, mutta on ollut erittäin tyytyväinen vapaaehtoisten projekteilla tekemään työhön.

Vuoden 2008 aikana Suomen UFF:n keräsi lahjoituksia yli 7,6 miljoonaa kiloa. Määrästä suurin osa oli tekstiilejä, mutta myös muuta kierrätystavaraa otettiin vastaan. Kaikki UFF:lle tulleet ehjät ja käyttökelpoiset tuotteet kierrätetään, myös lumppu toimitetaan jatkokäsittelyyn (pääsääntöisesti rakennusteollisuuden raaka-aineeksi).

Niina Numminen

Promotion manager

www.lindersvold.dk

_______________

Kirjoittaja vastaa

Ensiksi pahoittelen virheellistä vuosilukua, joka johtui sekaannuksesta Humanan, UFF:n ja Planet Aidin toimintavuosia tutkiessani.

Sitten asiaan. Humanan opettajakunta väittää median yksin luoneen järjestöä varjostavan negatiivisen kuvan. Meille syötettiin tätä pajunköyttä ensimmäisiltä luennoilta asti. Mistä luulette median saavan juttuaiheensa? Humanan epäilyttävä toiminta ja talouspetokset ovat saaneet suuren huomion osakseen jo vuosien ajan, eikä sen maine ole puhdistunut.

Tuoretta todistusaineistoa löytyy jatkuvasti ja hämärän peitossa olevia porsaanreikiä on ilmenee sitä enemmän mitä syvemmälle järjestön perusteisiin on lähdetty koluamaan. Esimerkkinä mainittakoon järjestön perustajan, tanskalaisen Amdi Petersenin mystinen katoaminen ja poistuminen järjestön leivistä 1979, kunnes hänet etsintäkuulutettiin. Vuonna 2002 FBI löysi hänet Yhdysvalloista ja lähetti Tanskaan. Petersen tuomittiin lukuisista vero- ja talousrikoksista.

On helppoa kirjoittaa ympäripyöreitä numeroita siitä monessako maassa toimintaa on käynnissä ja jättää vähemmälle huomiolle se, mitä näissä projekteissa todella saadaan aikaan, ja millä hinnalla. Vapaaehtoisten ja köyhien viljelijöiden kustannuksella tehty työ ei lopulta kanna paljoa hedelmää. Veroja kiertäen ja vapaaehtoistyöläisiä hyväksikäyttäen tienataan huikeita summia, joiden kohde on hämäränpeitossa. Vai onko täysin normaalintuntuista hyväntekeväisyystoimintaa, että yksi ihminen maksaa kuuden kuukauden vapaaehtoistyöjaksostaan lähes 10 000 euroa myymällä onnetonta Humana-lehteä kaduilla viikko toisensa perään ja maksaa samalla itsensä kipeäksi koulumaksuilla?

Monet vapaaehtoiset tulevat Itä-Euroopan maista. Orjatyö ruoka- ja majoituspalkalla kuuden kuukauden ajan on vähävaraisimmille ainoalta tuntuva keino tavoittaa unelmansa. Romanialaiset ystäväni sanoivat että jos he palaavat maahansa, eivät he pääse lähtemään vapaaehtoistyöprojektiin enää koskaan. Heidän maassaan ei ole tarjolla samanlaista mahdollisuuksien paljoutta kuin vauraammissa maissa.

Internetissä on kattava varoitussivusto järjestöä koskien, missä on luettavissa henkilökohtaisia tarinoita ja kokemuksia järjestön aivopesusta, manipuloinnista ja alistamisesta. TVIND-alert sivusto luotiin juuri faktoja selvittämällä ja ihmisten todellisia kokemuksia esille tuoden.

Kuten Niinakin kirjoittaa: kun lähetetään joku kuudeksi kuukaudeksi Afrikkaan, se vaatii koulutusjaksolta paljon. Yhdyn tähän täysin. Humanan kouluilla DmM-database opinto-ohjelma vapauttaa opettajat opettamistyöstä, kun oppilaat rohmuavat itsenäisesti tietoa googlesta ja wikipediasta.

UFF on asia erikseen. Vaatelahjoitusten kulkureittejä on useampikin toimittaja tutkinut niin Suomessa kuin kansainvälisesti. On löydetty näyttöä siitä, että vain murto-osa vaatteista todella menee kehitysmaihin. Suurin osa menee myytäviksi Humanan liikkeisiin lähinnä Baltian maissa, ja ne mitkä eivät sinne kelpaa, lähetetään Afrikkaan. Siellä Humana myy niitä edelleen ja tekee voittoa paikallisten kustannuksella. Vaatteista saatujen varojen lopullinen päämäärä on myös mysteeri, joka on otettu perinpohjaisen tutkimuksen alle viimeisen vuoden sisällä, ennen kaikkea Englannissa ja myös meillä Suomessa.

Maria Paldanius

_______________

Voima

  • 9.9.2009