Kuvakuva

Lukuaika: < 1 minuutti

Kuvakuva

Helsingin työttömien yhdistyksestä pyydettiin töitäni esille saliin, joka on monen ihmisen yhteinen olohuone: ruokailutila, tapaamispaikka, kokoustila ja lehtisali. Vastasin kutsuun välittömästi myöntävästi.

TAIDENÄYTTELY Helsingin työttömien yhdistyksestä pyydettiin töitäni esille saliin, joka on monen ihmisen yhteinen olohuone: ruokailutila, tapaamispaikka, kokoustila ja lehtisali. Vastasin kutsuun välittömästi myöntävästi.

Muutaman päivän varoitusajalla teokset vietiin Hetyn tilaan, paikkaan, jonka olin oppinut tuntemaan noin vuoden takaa. Hain sieltä juridista apua ja olin saanut lämpimän vastaanoton.

Maalaukseni ovat maisemia. En pyri kopioimaan luontoa sellaisenaan vaan teokset perustuvat luonnonkokemisen tunteeseen. Työni ovat tuntemuksia maisemista: lähtökohtana niille ovat olleet mielikuvat, muistikuvat…

Kuvani ovat saaneet alkunsa lähes fyysisestä tilakokemuksesta luonnossa, jossa tuntee itsensä melkein olemattomaksi ja samalla voimakkaan yhteenkuuluvaksi siihen. Yleensä valmistan tulevaan näyttelyyn ja tiettyyn tilaan teokset, mutta nyt valitsin ne työhuoneellani olleista maalauksista miettien, kuinka ne sopivat visuaalisesti tilaan, mutta myös ajatellen heitä, jotka niitä katsovat. On aina mielenkiintoista kohdata uusi ja erilainen yleisö.

Carita Savolaisen maalauksia Helsingin työttömien yhdistyksen ruokalassa 31.8. asti, Nokiantie 14–16, arkisin kello 8–16. Yhdistys on suljettu 30.6.–3.8. Ateria 3 €.

Carita Savolainen

  • 9.9.2009