Muut lehdet

Lukuaika: < 1 minuutti

Muut lehdet

Muiden lehtien parhaat palat.

Tähtiliput liehuvat, musiikki pauhaa, kansa riemuitsee, kun pieni nainen, tummaihoinen mies ja valkohiuksinen ukko pauhaavat puheitaan. Vaalit ovat tulossa.

Jyrki Raina, Ahjo 9/2008

_______________

Yksi kärähti tupakanpoltosta. Toista rankaistiin ronskeista tekstiviesteistä. Kolmatta kiusataan, kun hän ei osaa tanssia. Neljäs kyselee lehtien palstoilla neuvoja, että miten tyttöjen kanssa seurustellaan. Mistä mahtaa olla kyse?

Yläkoulun kahdeksanneltahan se kuulostaa, mutta oikea vastaus on Suomen eduskunta.

Nimimerkki Pikkutakki, Iltalehti 19.4.2008

_______________

Yksi ensimmäisiä kurssejani yliopistossa oli yhteiskuntatieteiden opiskelijoille pakollinen Yhteiskunta ja luonto -kurssi. Kun tentin, elämäni ensimmäisen, aika koitti, en löytänyt oikeaa salia yliopiston päärakennuksesta. Koe jäi tekemättä.

Toisella kerralla otin mukaani opiskelukaverini, jotta varmasti löytäisin paikalle. Kysymykset olivat mielestäni helppoja, mutta jännitin tenttiä niin paljon, että lähdin salista vastauspaperi kädessäni. Tajusin asian vasta rakennuksen ulko-ovella, enkä kehdannut enää palata takaisin.

Tarja Filatov Tuomas Kokon mukaan, Ylioppilaslehti 7/2008

_______________

Kukkaterapia: Kanerva auttaa yksinäisyyteen.

Kansiteksti, Olivia 5/2008

_______________

Naiset pääsevät aivan samoihin tehtäviin kuin miehet. Myös sukupuoliajattelu on häviämässä. Tätä kuvastaa esimerkki talvisotaharjoituksista, joissa naissotilas hyppäsi ensimmäisenä lumihankeen ja huusi: ”Hei jätkät, varokaa, täällä on lunta muniin asti!”

Gustav Hägglund, Ovi 2/2008

_______________

Joku on sanonut osuvasti, että ainoa nykyaikainen rakkaustarina on kuluttajan ja tavaran kohtaaminen. Tilanne ei kuitenkaan ole aivan näin yksioikoinen, sillä media suoltaa alituisesti sellaisiakin rakkaustarinoita, joiden osapuolina on vielä mies ja nainen. Niissä puhkeaa kukkaan rakkaus julkisuuteen ja rakkaus rahaan.

Jorma Merikoski, Aikalainen 7/2008

_______________

Koonnut: Pertti Laesmaa

  • 9.9.2009