Muut lehdet

Lukuaika: 2 minuuttia

Muut lehdet

Voiman Pertti Laesmaa valikoi muiden painotuotteiden parhaat läpänheitot.

”Ulkoministeri Ilkka Kanerva perää Natosta matkailuesitettä. Aikooko Suomi matkustaa Natoon? Kahden viikon reissu täysihoidolla, opastettu kaupunkikierros, kosteat possujuhlat, kansantanssiesitys ja kiva patikkaretki vuoristoon? Sitten akut ladattuna ja rentoutuneena takaisin kylmään Pohjolaan. ”

Jouni Avelin, Kultturivihkot 6/2007

_______________

”Ruotsinkielisellä puolella on tiettyjä erityispiirteitä – kuten Saaristoteatterikiertueen järjestäminen – jotka auttavat ymmärtämään teatterin tekemistä laajemmin. Opetuksessa myös painotettiin, miten tärkeää on tehdä omia juttuja, työllistää itse itsensä. Monet vierailevat luennoitsijat pohtivat filosofisia kysymyksiä. Taustalla oli ajatus, että näyttelijän on sivistettävä itseään. Kieltämättä koulussa näkyi tietty kulttuuriero opiskelijoiden välillä: suomenkieliset urheilivat ja suomenruotsalaiset keskustelivat.”

Maria Sid, Teatteri 1/2008

_______________

”Voitele uunivuoka kauniilla vaalilupauksilla. Kiehauta kokoomus kattilassa ja lisää sekaan hienonnettu RKP koko ajan sekoittaen, anna hautua hetki. Pilko keput vuokaan ja kaada kattilassa hautunut hapanimeläseos niiden päälle. Ripottele päälle vihreät herkullisen ulkomuodon takaamiseksi. Laita 200-asteiseen uuniin neljäksi vuodeksi.”

Ari Moilanen, Libero 4-5/2007

_______________

”Kyllä kai terveeseen kasvuun kuuluu se, että häpeää nuoruutensa äänenpainoja ja kiihkon kohteita, olivat ne sitten tyttöystäviä, suomalaisia kirjailijoita tai ylipulleita toppauksia.”

Jyrki Lehtola, Nuori Voima 6/2007

_______________

”Mielenkiintoinen seikka on toki sekin, että tässä kylmäävän täsmälliseen historialliseen realismiin pyrkivässä tuotannossa Koffin mäyräkoiria aamupalakseen latkiva Mannerheim tulee kuulemma puhumaan kautta linjan suomea, vaikka kyseinen kieli ei tosiasiassa kuulunut lainkaan lähinnä ruotsiksi hommansa hoidelleen marsalkan vahvimpiin käyttövaltteihin. No, edistystä kuitenkin, jos vaihtoehtona oli alun alkujaan Sean Conneryn mussuttava skottiaksentti:”Yesh Miss Moneypenny, that´s my päiväkäsky!”

Lauri Timonen, Filmihullu 6/2007

_______________

”Kyllä me tämän kestämme. Katsokaa vaikka Vantaalle. Siellä asuu urheilua ymmärtävää väkeä. He ovat valmiit luovuttamaan viimeiset veroeuronsa, että lumettomaan SM-hiihtojen Hakunilaan kärrätään lunta vaikka Lapista. Se on kunniakysymys. Viis terveydenhuollon ja muun sosiaalitoimen alasajoista.”

Nimimerkki Kapeaharteinen, Tiedonantaja 3/2008

_______________

”Internetissä hullut keskustelevat parhaasta tavasta ampua luokallinen mallioppilaita. Internetissä tuhmat sedät vikittelevät teinityttöjä. Internetissä levitetään sairaita ajatuksia. Internetissä valkokauluksen työaika toimistossa kuluu tissejä ja perseitä tuijotellen.

mainos

Mitään näistä luonnottomuuksista ei tietenkään ollut olemassa ennen internetiä. Muistattehan kuinka Viiltäjä-Jack lähetti munuaisen puolikkaan sähköpostilla London Magazineen, kuinka filosofi-kirjailija Novalis ahdisteli chatissa 12-vuotiasta Sophie von Kühnia tai kuinka Adolf Hitler päätti juutalaisten tuhoamisesta vasta tuijoteltuaan liian pitkään Youtuben kuvalaadultaan onnettomia videoita.”

Ville-Juhani Sutinen, Turun Ylioppilaslehti 1/2008

Voima

  • 9.9.2009