Vain kirjat puuttuvat

Lukuaika: < 1 minuutti

Vain kirjat puuttuvat

Kirjasto 10:ssä on videoeditointilaitteet, taittokoneet, äänitysstudio ja esiintymislava.

OLETKO IKINÄ HAAVEILLUT soittavasi rockkeikan kirjastossa? Huhtikuusta lähtien se on mahdollista Kirjasto 10:ssä Helsingin ydinkeskustassa, Postitalon yläkerrassa.

Kirjastosta on tulossa varsinainen monitoimikeskus. Siellä on videoeditointilaitteet, taittokoneet, äänitysstudio ja esiintymislava.

”Kirjastossamme voi luoda ja esittää kulttuuria maksutta”, toteaa Kari Lämsä, Kirjasto 10:n johtaja. ”Pääkaupunkiseudun kirjastokortilla ja henkilötodistuksella saa laitteet käyttöönsä.”

”Kirjastoon on yhdistetty Pasilan musiikkiaseman ja Kirjakaapelin palvelut. Kirjastossa on Helsingin monipuolisin musiikkikokoelma”, Lämsä muistuttaa.

Kirjastossa henkilökunta opastaa käyttäjiä tarvittaessa koneiden ja ohjelmien käytössä. Käsillä on myös runsaasti käyttäjäopaskirjoja.

Kirjastosta toivotaan varsinkin kansalaisjärjestöjen tulevan tiloihin työskentelemään. Kansalaisjärjestöille sekä yhdistyksille on varattu ryhmätiloja.

Kirjasto 10 on vastaus ajan haasteisiin. ”Nykyisin on paljon asiakkaita, jotka eivät tarvitse kirjoja kirjastosta vaan tulevat sinne esimerkiksi opiskelemaan tai tekemään töitä”, Lämsä sanoo.

Kirjasto 10, Elielinaukio 2 G, Helsinki.

www.lib.hel.fi/

Ari Sardar

  • 9.9.2009