Kirjoittanut Hannele Huhtala

Folkia täyttä kurkkua

Lukuaika: < 1 minuutti

Folkia täyttä kurkkua

Arvostelussa Neko Casen levy Middle Cyclone.

Amerikkalaisen laulaja-lauluntekijä Neko Casen uusi levy Middle Cyclone on ilmestynyt jo melkein vuosi sitten. Minä löysin sen vasta vuoden parhaat levyt -listauksesta vuodenvaihteessa, vaikka Neko Case on esiintynyt Conan O’Brienin ja Jay Lenon ohjelmissakin. Joskus käy näin.

Neko Casen musiikissa kuuluu säväys kantria ja folkia, aiemmilla levyillään Case onkin esittänyt Hank Williamsin ja Loretta Lynnin kappaleita. Case on tuttu nimi kanadalaisesta The New Pornographers -yhtyeestä. Soolouralle hän siirtyi jo 1990-luvun puolivälissä.

Avausraita This Tornado That Loves You saa kylmät väreet kulkemaan, kun Case kysyy, että millä hän saa sinut uskomaan rakkauteensa. Levyn kannessa oranssihiuksinen nainen vaanii autonnokan päällä miekka kädessä, vaikea kai häntä on olla uskomatta.

Neko Case onnistuu luomaan oivia popharmonioita ja -melodioita. Levyn lämmin tunnelma ja Casen tumma ääni keinuttavat keskellä talvista haikeutta.

Nyt Case onkin saanut kaksi Grammy-ehdokkuutta, joiden voittajat paljastetaan tammikuun lopussa. Hän on ehdolla parhaan nyky-folkin ja levypaketin kategorioissa!

Neko Case: Middle Cyclone. Anti/BonnierAmigo 2009. Neljä tähteä.

Hannele Huhtala