Bubble boy

Lukuaika: < 1 minuutti

Bubble boy

Kuvakuva: Jotkut ovat maailmalla kuin kotonaan. Minä en ole.

VALOKUVANÄYTTELY Jotkut ovat maailmalla kuin kotonaan. Minä en ole. Olen jatkuvasti hämmentynyt. Silti kokemus on miellyttävä, on mukavaa kun ei kuulu minnekään, tietenkin siksi että se on vain tilapäistä. En halua kokonaan vieraantua elämästä ja itsestäni, ihan vähän vain.

Valokuvanäyttelyn teemana on matkailun ja oman olemassaolon aikaansaama ulkopuolisuuden ja vieraantuneisuuden tunne humoristiseen ja hieman surumieliseen tyyliin. Ihmiset ovat usein kasvottomia, eikä heihin ulkopuolisena tarkkailijana oikein saa yhteyttä. Matkalla minäkin olen joku toinen.

Kuvat ovat syntyneet hitaan tekemisen tuloksena kymmenen viime vuoden aikana. Hetket tulevat eteen sattumalta. Kuvan poika on kuvattu Santo Domingossa, Dominikaanisen tasavallan pääkaupungissa joulukuussa 1998. Kaupungin hiostavassa katuvilinässä musiikki pauhasi ja pieni poika puhalsi saippuakuplia. Tuuleen leijailevat kuplat muodostivat levollisen vastakohdan hektiselle katuelämälle. Ilmassa oli äänetöntä raikkautta.

Elämäni turistina, Henna Aaltosen valokuvia 4.2.–1.3. Helsingin Napa-galleriassa, Eerikinkatu 18, ke–pe 12–18, la–su 12–16.

Henna Aaltonen

  • 9.9.2009