Kirjoittanut Hannele Huhtala

Aino nousuun!

Lukuaika: < 1 minuutti

Aino nousuun!

Voimakalenteri: Tampereen Kenkämuseoon avautui toukokuussa näyttely, jossa esitellään Aino- ja Reino-kenkiä. Mutta mitä ihmettä, näyttelyn nimi on vain ”Hyvä Reino!”?

NÄYTTELY Näinä tasa-arvon suurpäivinä pitää olla jo aika tarkkana siinä, miten puhuu naisista ja miehistä. Asiaa ei kannattaisi jättää huomioimatta, vaikka olisi kyse vain kengistä.

Tampereen Kenkämuseoon avautui toukokuussa näyttely, jossa esitellään Aino- ja Reino-kenkiä. Mutta mitä ihmettä, näyttelyn nimi on vain ”Hyvä Reino!”?

”Reino on ilmiö, Aino ei ole”, Ritva Palo-oja tiivistää. Hän on Tampereen museoiden kokoelmayksikön päällikkö ja tämän näyttelyn kokonaissuunnittelija.

Tämän kevään äitienpäiväksi Suomen Kumitehdas lanseerasi uuden tuotteen: pinkin Reino-kengän.

”Ainolla ei ole sellaista nostetta. Pinkille Reinolle olisi varmaan keksitty naisen nimi, jos se olisi tuotu markkinoille 50–60-luvulla.”

Palo-oja ei pysty helposti kuvittelemaan tilannetta, että Aino-kengistä tulisi yhtä suurta, sukupuolirajoja ylittävää hittiä kuin veljestään.

”Aino on niin nostalginen, 50-luvun naisten kenkä kauluksineen. Tämä on nyt maallikon mielipide, mutta kyllä se tupsu tarvitsisi saada pois!”

Hyvä Reino! Pieni teemanäyttely Vapriikin Kenkämuseossa, ti, to–su 10–18, ke 11–20.

Hannele Huhtala