2017-04-07_Valma & VarsiNaiset

Valma & VarsiNaiset, Timo Rautiainen & Ville Ojanen, Jaakko Laitinen & Väärä raha

JuuriJuhla-RotFest: Valma & VarsiNaiset, Timo Rautiainen & Ville Ojanen, Jaakko Laitinen & Väärä raha

Valma & VarsiNaiset on vuonna 2010 perustettu kokoonpano, joka tunnetaan vangitsevasta tarinankerronnastaan ja vallattomasta lavaesiintymisestään. Suomalaisesta syvällisyydestä ja suorapuheisuudesta ammentavat lyriikat ovat Vilma Talvitien kansanmusiikki/pop-vaikutteisten kappaleiden keskiössä. Yhtyeen omaleimaisen soundin kulmakiviä ovat komeat lauluharmoniat ja jousisoitinten kekseliäs käyttö.

Vilma Talvitie (laulu, piano), Sanna Kaisa Sundström (viulu, laulu), Laura Kuisma (viulu, laulu), Reetta Kuisma (kontrabasso, laulu), Lauri Hongisto (kitara, perkussiot, laulu)

Ville Ojanen on musiikintekijä, jota voisi luonnehtia kansanmusiikin kameleontiksi, sillä hän on ehtinyt muuntaa omaa musiikkiaan vuosien varrella useisiin eri suuntiin. Raskaan suomenkielisen rockin parista paremmin tunnettu Timo Rautiainen koki kansanmusiikillisen heräämisen esiintyessään Kaustisen festivaaleilla 2010. Sen jälkeen kansanmusiikki ja akustinen musiikki ylipäätään ovat ottaneet aina vain voimistuvan otteen Timon musiikillisella uralla. Timo Rautiaisen ja Ville Ojasen ohjelmisto pitää sisällään Timon uran tärkeimpien laulujen lisäksi heidän molempien ja niin monen muunkin suomalaisen suosikkikappaleita vuosikymmenten varrelta.

Timo Rautiainen (laulu, kitara, mandoliini, mandola, buzuki), Ville Ojanen (viulu, mandoliini, buzuki, Ähtävän harppu, taustalaulu)

Jaakko Laitinen & Väärä raha repäisee tunnelman kattoon klubilla salikonsertin jälkeen. Yhtyeen musiikissa voi kuulla kaikuja Balkanin mustalaisrytmeistä, venäläisistä romansseista ja vanhasta suomalaisesta iskelmästä. Sävelissä ja rytmeissä kietoutuvat toisiinsa ilo ja suru erottamattomaksi kudelmaksi, joka saa tanssijalan vipattamaan!

Jaakko Laitinen (laulu), Jarkko Niemelä (trumpetti, alttotorvi, buzuki, laulu), Marko Roininen (harmonikka, laulu), Tuomo Kuure (basso, laulu), Janne Hast (rummut)

Soittoajat:
klo 19 Valma & VarsiNaiset, Timo Rautiainen & Ville Ojanen
klo 21 Jaakko Laitinen & Väärä raha

Kesto 3 h, sis. väliajan
Liput alkaen 17/11 € Lippupiste

Tapahtuma kuuluu Kaikukortin piiriin