2017-04-08_Katrilli

Kelavala, Katrilli, Aspö Spelmän, Leikarit

JuuriJuhla-RotFest: Kansanmusiikin ilotulitus Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi: Kelavala, Katrilli, Aspö Spelmän, Leikarit

Kansanmusiikin ilotulituksessa on suomalaisen kansanmusiikin ja kansantanssin herkkupaloja.

Kelavala on ainutlaatuinen esittävän taiteen ryhmä. Sen jäsenistä Reijo Kela (tanssi) on tullut tunnetuksi mielikuvituksellisten, ainutkertaisten esitysten aikaansaajana, Heikki Laitinen (ääni) on edelläkävijä uudenlaisen ihmisääni-ilmaisun kehittämisessä, Kimmo Pohjonen (haitari) kiertää kaikilla mantereilla pitäen soolokonsertteja ja saaden aikaan mitä merkillisimpiä produktioita. Improvisoidun musiikin ja tanssin yhdistämisestä on ollut tuloksena satoja ainutkertaisia esityksiä, joiden kesto on vaihdellut muutamasta minuutista kahteentoista tuntiin.

Helsinkiläinen Kansantanssi- ja musiikkiryhmä Katrilli esittää perinteisiä suomalaisia ja Suomen sukulaiskansojen kansantansseja. Perinteikkään ohjelmiston lisäksi Katrilli tekee myös uusia koreografioita joissa yhdistyy suomalaiset kansanperinteet, nykytanssin liikekieli ja tanssiteatterin elementit.

Aspö Spelmän tuo tuulahduksen suomenruotsalaista musiikkia Saaristomereltä. Aspön pelimanneissa on jäseniä kolmessa sukupolvessa: he ovat isoisä Bruno, hänen poikansa Tore sekä pojanpojat Markus ja Johan, kaikki pianohaitarin soittajia. Joukkoa täydentää viulisti Timo Kirves. Kuuluisin Aspön pelimanneista oli edesmennyt ”Aspön Erik”, Erik Jansson. Nykyinen kokoonpano jatkaa loistavasti hänen jalanjäljissään.

Espoolainen Leikarit soittaa konsertissa perinteistä espoolaista kansanmusiikkia Suomen itsenäistymisen ajalta. Pelimanniyhtye Leikarit on toiminut vuodesta 1975 lähtien esiintyen paitsi kotinurkillaan pääkaupunkiseudulla myös muualla Suomessa ja ulkomailla.

Konsertin päälle tanssit ja jamit lämpiön puolella. Tanssittamassa Suomen suurin ja iloisin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars Antti Järvelän johdolla!

Soittoajat:
klo 18 (sali) Kelavala, Katrilli, Aspö Spelmän, Leikarit
klo 20 (lämpiö) Orivesi All Stars

Kesto 4 h, sis. väliajan
Liput alkaen 17/11 € Lippupiste

Tapahtuma kuuluu Kaikukortin piiriin