QIGONG_Aanikylpy_Hitoshi_Kojo

Antti Tolvi: (QI)GONG Äänikylpy: ”Vesi” | työpaja

Muinoin qigongia 气功 kutsuttiin nimellä Dao Yin 導引. Dao Yin tarkoittaa suomeksi qin virtauksen ohjaamista. Qi on taolainen metafyysinen käsite kaikkeuden koostumuksesta. Sana gong tarkoittaa harjoitusta. Kirjainmerkillä 鑼 puolestaan tarkoitetaan gong-lyömäsoittimen ääntä.

Gongia voi ajatella aurinkona. Se symboloi kaikkeutta ja edustaa alkuperäistä hiljaisuutta ja luomisen mahdollisuutta. Gong muodostaa äärettömyyden ensimmäisen liikkeen. Sen värähtelyt ovat kaikkien olemassa olevien tai mahdollisesti olemassa olevien muotojen, olentojen ja ajatusten elämänvirtaa. Yhteen nuijan iskuun sisältyy kaikki, alkuräjähdyksestä aina maailmankaikkeuden hiljenemiseen asti.

Gongin ääni virittää kehon solut kohti suurta harmoniaa (Taiji) vieden kohti kelluvaa olotilaa. Alamme tuntea, että kehostamme lähes 70% on vettä. Emme koe olevamme unessa mutta emme myöskään täysin hereillä. Tämä tila antaa meille mahdollisuuden parantua, avautua, rentoutua ja irtautua yliajattelemisesta sekä ohjata kehoa ja mieltä kohti harmoniaa.

Antti Tolvin ohjaamassa työpajassa yhdistyvät hiljainen liike ja värähtelevä ääni – qigong ja gong. Pajassa tehtävät Chan Mi Gong (salainen zen-harjoitus) -tyylin harjoitukset rentouttavat tehokkaasti kehoa ja mieltä sekä aktivoivat qin virtausta. Kaksituntinen työpaja on avoin kaikille kiinnostuneille eikä vaadi aiempaa kokemusta.

Työpaja nykytaidetila Kutomolla Turun Taiteiden yönä, torstaina 16.8.2018 klo 17:30-19:30

Työpaja on maksuton!
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: ehkatuotanto@gmail.com

Lisätiedot: www.ehka.net, www.anttitolvi.com

Lisäksi samana päivänä klo 20 nykytaidetila Kutomolla Laura Jantusen ja Ilmari Paanasen presentaatio Videon koreografisuus ja kinesteettinen empatia videossa.

Kuva: Hitoshi Kojo

Kommentoi Facebookissa