Kirjoittajat

ada-maaria hyvarinen

ada-maaria hyvarinen

Ulkomailla asuneisiin kohdistuneen alemmuudentunteen seurauksena Ada-Maaria Hyvärinen päätti lähteä Kreikkaan EVS-vapaaehtoiseksi. Siellä Hyvärinen työskentelee kielitaidottomana lasten kulttuurikeskuksessa ja elää yhdessä eri puolilta Eurooppaa tulevien nuorten kanssa.

aestola

Pohjalais-joensuulaisvalmisteinen kulttuurialan sekatyöläinen. Näkökulmasta riippuen työtön tai vapaa kirjoittaja.

aija salo

aija salo

Fifin Tukholman-kirjeenvaihtaja Aija Salo on aloitteleva kotivanhempi ja sukupuoliaktivisti, joka tarkastelee kansankotia Tukholman Östermalmilta käsin. Hän on asunut aiemmin mm. Brysselissä, Sudanissa, Mikkelissä ja tulevassa Helvanspoo-metropolissa. Salo pitää lasersodasta ja matalalattiaisesta joukkoliikenteestä, stalkkaa Ruotsin Idol-Larsia ja jättää jälkeensä sanomalehtien vanan, missä liikkuukin.

Anna Kettu

Anna Kettu

Nimimerkki Anna Kettu on anarkisti, feministi ja vegaani. Ketun mielestä jokaisella tulisi olla todellinen mahdollisuus ottaa vastuu omasta elämästään. Siksi on myös tärkeää opetella tekemään itse. Kettu elää lapsen kanssa, piirtää, kirjoittaa, ompelee, näpertelee ja haaveilee. Isona Ketusta tulee parempi kaikessa.

anna palmen

anna palmen

Fifin Palestiinan-kirjeenvaihtaja Anna Palmén on vapaa toimittaja ja maailmanmatkaaja, joka asuu Jerusalemissa. Palmén ihastui ensimmäisen kerran Palestiinaan vuonna 2004, jolloin hän työskenteli mediakouluttajana Betlehemin yliopistossa. Palmén on yllytyshullu nuori nainen, joka rakastaa viini-iltoja, Lähi-itää, ihmisoikeustyötä ja hupsuttelua.

Anna Pöysä

Anna Pöysä

Toimittaja ja kirjallisuustieteilijä Anna Pöysä raportoi Lissabonin laitamilla sijaitsevasta pahamaineisesta Cova da Mouran lähiöstä. Hän pitää Lissabonin kuppiloista ja kuumista kesäöistä sekä uskoo, että kirjallisuus voi muuttaa maailmaa.

anna-sofia joro

anna-sofia joro

Anna-Sofia Joron tavoitteena on muuttaa paikkaan, jossa on palmuja, ja kirjoittaa kevyitä tarinoita. Matkalla sinne hän etsii tyydytystä älähtelemällä rankoista teemoista ja tekemällä kaikkea jännää, ihan liian usein internetissä.

annareetta rantala

annareetta rantala

La Güerita, kuten Annareetta Rantala täällä paremmin tunnetaan, on aina ollut kiinnostunut ristiriidoista, ja näitä hän kokee löytävänsä Latinalaisesta Amerikasta. Tutustuminen alueeseen alkoi viime vuodenvaihteesta puolen vuoden matkana Chilestä Meksikoon. Nyt La Güerita asuu Meksikossa, tekee sosiaalikulttuurisia tutkimuksia ja opettelee viheltämään kuin aito ranchero.

Antti Rautiainen

Antti Rautiainen

Antti Rautiainen on kirjoittanut kolumneja Veli Itäläisen nimellä vuodesta 2008 Fifiin. Maaliskuussa 2012 kolumnistin oleskelulupa mitätöitiin, mikä perusteltiin sillä, että Rautiainen "kiihottaa perustuslaillisen järjestelmän väkivaltaisen kumoamisen puolesta tai muuten vaarantaa valtion turvallisuuden".

anttikur

***

anu brask

anu brask

Anu Brask on toimittaja ja kokki, joka vastaa keittiöpsykologin koulutuksella kotitalouskysymyksiin. Anu tarjoaa mikron vierestä reseptit sydänsuruihin, kadonneen pullan metsästykseen ja ongelmallisiin sosiaalisiin tilanteisiin.

Anu Harju

Anu Harju

Anu Harju on Suomen Rauhanpuolustajien sekatyöläinen, entinen kirjastotäti ja kirjallisuushenkinen pilkunviilaaja, joka mielellään kääntää asioita. Hän avustaa Voimaa ja suomenkielistä Diploa, ja on myös ympäristön- ja eläinten suojelulle lämpiävä aktivisti, joka välillä haluaisi kirmata tammimetsään pakoon liian hövelisti annettuja lupauksia ja kireitä deadlineja.

christa akerman

christa akerman

Christa Åkerman asuu tällä hetkellä Los Angelesissa. Åkerman pitää elokuvista, teatterista, kirjoista, tarinoista, valokuvista – kaikesta siitä, mikä ajaa ihmiset ulos itsestään ja kuvaa jälkiä, jotka elämä heihin jättää. Los Angeles on kaupungeista viimeisin, josta Christa aikaisemmin ajatteli itsensä löytävän. Ehkä siksi hän on siellä tänään.

Derya Tekin

Derya Tekin

Derya Tekinin laukusta löytyy kynä, muistivihko ja nykyään myös kamera. Hän eksyy usein Istanbulin kaduilla ja löytää itsensä keräämässä tarinoita.

eekku aromaa

eekku aromaa

Kirjoittaja työskentelee ammattipasifistina rauhanjärjestö Sadankomiteassa. Työssään Aromaa yrittää hahmottaa koko rauhantyön kentän siviilipalveluksesta ydinasepolitiikkaan ja tavoitella maailmanrauhaa. Tässä hän epäonnistuu, kuten mahdottomissa tehtävissä tapana on.

eleonora

Olen Madridissa asuva flamencotanssija.

elina aintila

elina aintila

Elina Aintila viettää vuoden Kolumbiassa vapaaehtoistyön parissa. 24-vuotias kielenkääntämisen opiskelija nauttii rennosti ottamisesta, hyvästä kirjallisuudesta ja rajattomien mahdollisuuksien maailmasta. Vuoden aikana Aintila yrittää pitää jalat vakaasti maassa ja pään korkealla pilvissä. Kirjeenvaihtajan avoimia ajatuksia voi lukea myös henkilökohtaisesta matkablogista.

Elina Venesmäki

Elina Venesmäki

Elina Venesmäki on vapaa toimittaja ja pienen lapsen äiti, joka asuu Helsingin Kumpulassa. Venesmäki tarkkailee mediamaailman ja arkielämän outouksia ja huvittuu niistä, usein myös tuohtuu.

elsi hyttinen

elsi hyttinen

Elsi Hyttinen on Normihomolehden toimitussihteeri. Hän asuu Helsingin Vallilassa, on äskettäin oppinut juomaan kahvinsa mustana ja inhoaa vaatteiden ostamista. Hän lukee paljon, osaa parsia ja pitää kasvimaan laittamisessa eniten maan kääntämisestä.

Top

VoimaBanneri