Nuuka kakku

Teksti Anna Kettu

Aurinko paistaa risukasaan! Hapantuneesta soijamaidosta tulee piimäkakku.

Jääkaappiini on viime aikoina pilaantunut yksi jos toinenkin soijamaito – jos hapantuminen katsotaan pilaantumiseksi. Itse olen kuitenkin ollut iloinen löytäessäni vaihteeksi soijamaidon sijaan soijapiimää, sillä siitä voi tehdä piimäkakkua. Vaikkapa tällaista:

Sekoita keskenään kulhossa

4 dl grahamjauhoja

1 dl mantelijauhoa

1 dl ruskeaa sokeria

2 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl kardemummaa

Tee jauhojen keskelle kolo, ja kaada siihen

1 dl vaaleaa siirappia

1 dl sulatettua sinistä Keijua sekä

3 dl soijapiimää (jos määrä jää vajaaksi, sekoita soijajogurttia ja -maitoa).

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (itse olen käyttänyt tähän kookoshiutaleita!) ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 45 min – 1 h.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä kirja:

Mitä sä täällä teet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *