Kulttuuriseinä on Voiman verkkolehden tarjoama vapaa kulttuurikritiikkien julkaisupaikka. Sivulla julkaistaan pääasiassa muuta kuin Voiman toimituksellista materiaalia. Seinällä voi julkaista myös omia, aiemmin muualla julkaistuja kirjoituksia. Kulttuuriseinän päätavoitteena on saada huomiota teoksille, jotka muuten saattaisivat jäädä mediakatveeseen.

Voit julkaista Kulttuuriseinällä oman arviosi itseäsi elähdyttäneestä elokuvasta, teatteriesityksestä, konsertista, äänitallenteesta, kirjasta tai muusta kulttuuriteoksesta klikkaamalla tästä.

Kaivautuminen juurille. Dalindèo kohtaa diippiä suomalaisuutta.

Kaivautuminen juurille. Dalindèo kohtaa diippiä suomalaisuutta.

Slavic Souls

Slavic Souls

Dalindèo (Suomen Musiikki & BBE-records)

☆☆☆☆☆Emma-palkittu jazzbändi parantaa menoaan aina vaan!


Brassivaikutteinen bilebändi ui venäläisessä melankoliassa? Ei sentään! Dalindèo on oivaltanut missä juuremme ovat. Slaavilaisuus tarkoittaa Suomi-jazzin syvyyksiä, perinteisiä tangomaisemiamme.

 

Kitaristi, basisti, saksofonisti, trumpetisti, rumpali ja perkussionisti (jälkimmäinen on pakollinen elementti, kun latinovaikutteista noustaan) rakentavat bändille tuttua kovaa menoa.

 

Nokkamies Valtteri Laurell Pöyhönen kertoo Dalindèon sivuilla, että genre johtuu artistien taustoista. Eihän Suomessa elä jazzilla, joten muusikot ovat joutuneet tekemään tanssikeikkoja leipänsä eteen. Mikäs sen hauskempaa, kun voi ja osaa jalostaa kunnianhimoisesti perinteistä suomalaista iskelmää.

 

Nimibiisi Slavic Souls alkaa tyypillisenä tanssilavatangona, joka rautalankasoundeineen voisi istua vaikka Kaurismäen leffaan – ei Akin, vaan brassikamaa rakastavan veljensä Mikan.

 

Levyn bilebiisi on Tarantella Finlandesa. Sen soidessa näen sieluni silmin ihmiset tanssimassa pöydillä. Keikoilla sen pitää olla encore, eikä yleisö senkään jälkeen päästä bändiä lavalta. Kotona tämä levy pitää ladata silmukalle, eli niin että se alkaa lopun jälkeen alusta. Ei tähän kyllästy koskaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *