24382479

Kulttuuriseinä on Voiman verkkolehden tarjoama vapaa kulttuurikritiikkien julkaisupaikka. Sivulla julkaistaan pääasiassa muuta kuin Voiman toimituksellista materiaalia. Seinällä voi julkaista myös omia, aiemmin muualla julkaistuja kirjoituksia. Kulttuuriseinän päätavoitteena on saada huomiota teoksille, jotka muuten saattaisivat jäädä mediakatveeseen.

Voit julkaista Kulttuuriseinällä oman arviosi itseäsi elähdyttäneestä elokuvasta, teatteriesityksestä, konsertista, äänitallenteesta, kirjasta tai muusta kulttuuriteoksesta klikkaamalla tästä.

Ihanan retroa meininkiä!

Ihanan retroa meininkiä!

Viides ilmansunta

Jiri Nikkinen & mm. Janne Haavisto (rummut), Timo Kämäräinen (kitara), Lauri Porra (basso)

☆☆☆☆
Ihanan retrosta, edelleen soittamisen arvoisesta Cliftersistä tuttu Jiri Nikkinen on tunteiden mies. “Luullut oon, että asioilla on tapana järjestyä”, hän laulaa. Stendarit, tai nyt kännyköidet stendari-appsit, nousevat ilmaan “Kun hetki mennyt on vasta tajuaa sen arvon” -biisissä, jota keikoilla epäilemättä tanssitaan hitaana.

 

Nikkisen biisit ovat täyteen riimitettyjä. Laulajana hän on luotettava. Kuuntelija jännittää, onko säkeet jaettu niin, ettei suomen kielen rytmityksessä tule hassuja painoja sanojen lopuille.

 

Riimeistäkin tulee Clifters mieleen. Bändin “Elekieli”-biisissä sanoittaja Jaana Rinne ja Nikkinen tekivät aikanaan upeaa yhteistyötä: “Jo Elviksen /lanteet ties sen /kuinka /se toimii /tadada dada dada dada, muistattehan.” Ihan näin taitavia kuvioita ei Viides ilmansuunta -teoksessa ole, mutta voi sieltä nousta jotakin aikain saatossa.

 

Bändissä Timo Kämäräinen tarjoaa tanakkaa kitarameininkiä ja rummuissa mättää Janne Haavisto. Onpa mukana nykybasistien huippukin, Lauri Porra!

 

“Kaikesta muusta sä luopuisit” kuulostaa hyvin tutun oloiselta suomipopilta. Kuten jazzin sarallakin on muotia, myös iskelmämusiikki katsoo taaksepäin.

 

Eikä siinä ole mitään pahaa, kun sen tekee hyvin, niinkuin Nikkinen.

 

Nykyään Nikkisellä on myös The Beatles Tribute Band  (kuva alla). Kiirettä pitää retroilussakin.

 

Bandilogo_JPG