hulda-huima-nettikansi

Kulttuuriseinä on Voiman verkkolehden tarjoama vapaa kulttuurikritiikkien julkaisupaikka. Sivulla julkaistaan pääasiassa muuta kuin Voiman toimituksellista materiaalia. Seinällä voi julkaista myös omia, aiemmin muualla julkaistuja kirjoituksia. Kulttuuriseinän päätavoitteena on saada huomiota teoksille, jotka muuten saattaisivat jäädä mediakatveeseen.

Voit julkaista Kulttuuriseinällä oman arviosi itseäsi elähdyttäneestä elokuvasta, teatteriesityksestä, konsertista, äänitallenteesta, kirjasta tai muusta kulttuuriteoksesta klikkaamalla tästä.

Hulda Huima ja Mustat kalsarit

Hulda Huima ja Mustat kalsarit

Hulda Huima ja Mustat kalsarit

☆☆☆☆
Jo pelkkä levynkansi tekee iloiseksi. Cd:n etumuksessa poseeraa musta kissa takajaloillaan ja kynnet esillä. Yhtä aikaa räyhäkäs ja suloinen. Olisiko julkaisija Helmi Levyt tai Hulda Huima itse ajatellut samojen määreiden sopivan myös levyn sisältämään musiikkiin. 

Vaikka näin ilmeisestä yhteydestä kannen ja musiikin välillä ei olisi kyse, on väitteessä jotain tottakin. Suomeksi biisejä tekevä Huima käsittelee tavallista arkea, ihmissuhteita ja parisuhteita, mutta hiljaista romantiikkaa halkovat jatkuvasti lakoniset – joskus aggressiivisetkin – huomiot. Levyn tokassa biisissä Vittupää lauletaan: ”Kaikkeni sinulle annoin, mut kaunaa nyt mä kannan. Hei tuu tänne joen uomaan, jonne kaivoin mä kuopan – ja sinut sinne sujautan.” 

Huima on julkaissut aiemmin kaksi kasetti-ep:tä sekä splittiseiskan. Nyt kokopitkän muodossa julkaistavat biisit ovat etenkin pääkaupunkiseudulla paljon keikkaillutta Huimaa fanittaville ennestään tuttuja, mutta on jo aikakin saada pitkällisen prosessin tulokset yhdelle levylle. Etenkin kun Mustat kalsarit tuovat lihaa Huiman vinoutuneen iskelmärockin sinänsä vankan luuston ympärille.

Kaisu Tervonen