pinnalla

Lukuaika: 2 minuuttia

pinnalla

pinnalla

ei työssäkäyville

Avoin yliopisto on loistava keksintö, mikäli se vain sopii aikatauluusi. Joskus tunnit alkavat jo niin aikaisin, että työssäkäyvän on mahdotonta päästä luennoille mukaan. Tässä tapauksessa vaihtoehdoksi jää verkkoyliopisto, missä hinnat ovat monesti huomattavasti suuremmat.

Helsingin yliopiston avoimen yliopiston projektikoordinaattori Kirsi Ahonen, miksi joidenkin kurssien luennot alkavat niin aikaisin, että työssäkäyvien on mahdoton ehtiä niihin?

”Opetus aloitetaan yleensä kello 16.15, 16.30 tai 17.00. Opiskelijamme matkustavat eri puolilta pääkaupunkiseutua, usein pelkästään luentoja varten, ja siksi pyrimmekin järjestämään 3–4 peräkkäistä luentotuntia iltaa kohden, jottei luentoja olisi kaikkina iltoina. Koska yliopiston tilat sulkeutuvat kello 20, vaatii esimerkiksi neljä luentotuntia taukoineen sen, että aloitetaan kello 16.15. Verkko-opinnot ovat hyvä vaihtoehto niille, joille luentoaikataulut eivät sovi.”

Suomessa 19 yliopistoa järjestää avointa yliopisto-opetusta. Avoimien yliopistojen linkit löytyvät nettisivuilta www.avoinyliopisto.fi .

_______________

ror-ror-ror

Kävin elämäni kooltaan pienimmän taidenäyttelyn avajaisissa uudessa helsinkiläisessä ROR-galleriassa juomassa ämpäristä tarjottua boolia. ROR (Revolutions on Request) edustaa ryhmän omien sanojen mukaan elämäntapaa ja aatetta. Tarkoitus on tehdä taidetta myös teknisesti hyvin. Näytteillä onkin ainoastaan seitsemän työtä, ja tila muistuttaa pientä yksiötä. Tarjolla on muun muassa legoista koottu Beatles-taulu sekä pieniin pääkalloihin upotettuja pikkuruisia kelloja. Nykytaidetta rokin hengessä.

Nykymuovia, täyssynteettistä nykytaidetta 14.9. asti ROR galleriassa Helsingin Kalliossa, Vaasankatu 20. Avoinna ti–su 12–18.

_______________

halutaan: magneettipenaali

Aina lukuvuoden alkaessa on kivaa käydä uusimassa opiskelu- tai koulutarvikevarastonsa. Ikävä kyllä, penaalit eivät tarjoa tänäkään syksynä mitään uutta. Pelkkiä samanmallisia pussukoita koristeinaan Nalle Puhit, Barbit ja Spidermanit. Kuten ystäväni hyvin muistutti: mihin ovat kadonneet 80-luvun monilokeroiset magneettipenaalit? Niissä oli tyyliä.

_______________

siunattu teknologia!

Olet varmaan törmännyt joskus tilanteeseen, että radiossa soi hyvä biisi, jota et nimeltä tunnista. Juuri tällaisissa tilanteissa radio ei tietenkään sitä sinulle ilmoita. Mutta ei hätää, Sonera on keksinyt tähän ratkaisun. Pistät vain luurin kiinni kaiuttimeen ja soitat Soneralle, niin vastaus saapuu noin 30 sekunnissa. Ja tämä on testattu. Suomalaisista biiseistä palvelu ei näytä tunnistavan kuin uusimmat hitit (ei esimerkiksi Liekkiä), mutta ulkomaisista läpi menivät kaikki testatut, Placebo, No Doubt, Jay-Jay Johansson, A Perfect Circle ja Blind Melon. Testissä käytin myös muitakin kuin hittibiisejä. Toki joskus vastausta ei saapunut ollenkaan, mutta yleensä palvelu toimi loistavasti. Kummallista tämä nykyajan tekniikka.

Mikä biisi -palvelunumero 0700 800 900. Vastausviestin hinta 0,29 euroa. www.sonera.fi/matkapuhelin/mikabiisi

_______________

paljasta pintaa

Korni mikä korni, mutta sehän oli jo tiedossa. Linnanmäen Peacockin Hair-musikaalin ensimmäinen näytös oli tosi puuduttava: päällimmäisenä mielessäni oli tuleva tupakkatauko ja pohdinta siitä, onko minulla pissahätä vai ei. Toinen osio oli kuitenkin jo edeltävää viihdyttävämpi. Ville Pusa pääosassa tuotti kuitenkin pettymyksen. Musikaalin parhaiksi puoliksi jäivät yhteislaulut, Ilari Hämäläisen esittämä Woof sekä erityisesti miesten paljaat ja kiinteät pakarat. Ou jeah, paljas pinta pelastaa melkein mitä vaan, vaikka mieleenpainuvaksi esitystä en silti kutsuisi.

mainos

Hair Helsingin Linnanmäen Peacockissa. Esityksiä 27.9.2003 asti.

_______________

Milla Rinne, milla.rinne@voimakustannus.fi

  • 9.9.2009