Nettivoiman lisäruokaohjeet

Somalialaisen keittiön pinaatti- ja chilikastike.

Bukureey-pinaattikastike

1 iso tölkki pinaattia (765 g)

1 tölkki murskattuja tomaatteja

1 iso sipuli, hienoksi pilkottuna

2 isoa valkosipulinkynttä, hienoksi pilkottuinapuoli nippua tuoretta korianteria, hienoksi pilkottuna

1-2 tl kasvisliemijauhetta

Paista sipuli öljyssä, lisää valkosipuli, murskatut tomaatit, kasvisliemikuutiot ja lopuksi pinaatti. Anna porista liedellä miedolla lämmöllä kunnes pinaatin liemi on kiehunut pois. Tölkkipinaattia voi ostaa kiinalaisesta ruokakaupasta.

Kylmä chilikastike

5 vihreää chiliä

1 valkosipulinkynsi

1 sipuli

yhden sitruunan mehu

1 tl suolaa

4 rkl kookoshiutaleita

Sekoita chili, valkosipuli, sipuli, sitruunamehu ja suola sauvasekottimella. Lopuksi lisää kookoshiutaleet seokseen.

Susanne Ådahl

Kommentoi Facebookissa
Rakkautta ja anarkiaa 2018
Helsinki liikkuu