pinnalla

Lukuaika: 2 minuuttia

pinnalla

Voiko siis enää huonommaksi kesän trendit mennä? Minä taidan kyllä pysytellä tulevan kevään ja kesän poissa trendien vaikutteista.

eheyttävää taidetta

Kalliostahan tulee kohta ihka oikea taiteen tyyssija. Viime syksynä aukesi melkein vieretysten kaksi galleriaa, joista toinen on nimeltään Majakka. Kyseessä on näyttelytila, jonka toiminta ei perustu voitontavoitteluun, vaan lähinnä taiteen esiintuomiseen. Gallerian perustajia on tusinan verran, ja vierailevia tähtiäkin tavataan. Ehkä tästä syystä näyttelyt vaihtuvatkin kolmen viikon välein.

Vaikka taiteilijoita yhdistää pyrkimys luoda eheyttävää taidetta – mitä ikinä se tarkoittaakin – niin töiden samankaltaisuuteen sillä ei ole vaikutusta. Tiedossa on taidetta tyylillisesti laidasta laitaan. Galleria Majakkaan voi myös hakea näyttelyaikaa tilallisten sekä tasollisten taideteosten esittämiseen.

Galleria Majakka Helsingin Kalliossa, Harjukatu 3 C. Avoinna ti–pe 12–18, la–su 12–16. Esillä 15.2. asti Ville Seppäsen näyttely Matka sinisessä & 16.2.–7.3. Akashapushpan Aina jotain puuttuu, keskusteluja keskeneräisten maalausten kanssa.

_______________

kesän trendit

Tulevan kevään ja kesän muoti näyttää varsin mielenkiintoiselta, kuten Muoti04-messut hyvin osoittivat. Muodissa ovat muun muassa surffaus- ja rantaelämä sekä safarityyli. 80-luvun pitäisi pikkuhiljaa väistyä, ja tilalle on tulossa 50-luku, josta ainakin Ivanahelsinki on ottanut vaikutteita.

Ensi kesänä miesten oletetaan yhdistävän lämpimiin ja vaaleisiin väreihin, kuten beigeen, neonvärejä vyön tai huivin muodossa.

Naisilla taas on muotia lyhyen minihameen, leggingsien ja värikkäiden korkokenkien yhdistelmä. Leggingsit voi myös vaihtaa nilkkasukkiin sään ja fiiliksen mukaan. Rusetteja taas kannattaa käyttää erilaisina yksityiskohtina, sillä ne ovat nyt pop. Ja mitä isompia, sen parempi.

Voiko siis enää huonommaksi mennä? Minä taidan kyllä pysytellä tulevan kevään ja kesän poissa trendien vaikutteista.

_______________

naiset rokkaa

Arja Aho ja Anne Taskinen (eli Heinäsirkka) tekivät historiaa ja julkaisivat kaikkien aikojen ensimmäisen teoksen suomalaisesta naisrockkulttuurista 50-luvulta tähän päivään. Teos koostuu lähes sadan naisen elämänkerroista, ja löysinkin kirjasta monta staraa, joista en ole ikinä kuullutkaan. Kirjasta esimerkiksi selviää, kuka on Tiina Tiikeri, vaikka taiteilijanimen synnystä mitään ei mainitakaan. Siis miettikää nyt, Tiina Tiikeri…

Menin myös katsomaan Tavastialle keikkaa, jossa esiintyivät monet kirjassa esiintyvät artistit. Kaverin kanssa sitten ihmeteltiin, että ketä nää kaikki oikein on. Hieno tilaisuus, vaikka varsin vähän nuoria oli paikalla. Mutta oli kiva nähdä, kun keski-ikäiset väänsivät lavalla kuin viimeistä päivää, Kaija Koo etunenässä.

Kaiken kaikkiaan Rockin korkeat korot on loistava teos, vaikka odotankin aikaa, jolloin meidän naisten ei tarvitse erikseen mainostaa omaa olemassaoloamme.

Rockin korkeat korot. Suomalaisen naisrockin historia. WSOY.

______________

verta kehiin

Verenluovutus on todella hyvä juttu. Niin hyvä, että vielä en ole minäkään käynyt verta luovuttamassa. Pääsyynä on järjetön piikkikammo ja laiskuus, sekä epätieto kelvollisuudesta verenluovuttajana. Tekosyitä, sanon minä.

mainos

Soitin Punaisen Ristin Veripalveluun aluejohtaja Pia Westmanille tiedustellakseni esteitä verenluovutukselle. Valitettavasti mitään nyrkkisääntöä asiaan ei ole. Sen verran on toki selvää, että mikäli on ottanut tatuoinnin tai lävistyksen, käynyt ulkomailla tai harrastanut suojaamatonta seksiä, niin kannattaa odottaa vähintään pari kuukautta ennen verenluovutuksessa käyntiä. Miesten välistä seksiä harrastavat eivät voi myöskään verta luovuttaa, sillä hiv-riski on edelleen suurinta heidän keskuudessaan. Tarkemmat kyselyt tehdään paikan päällä, ja puhelimitsekin voi asiaa tiedustella. Ei muuta kuin piikkiä suoneen ja ihan luvan kanssa!

Lisätiedot nettisivuilla www.verenluovutus.fi.

______________

Milla Rinne

  • 9.9.2009