Flow-opas

Erinäisissä asiantuntijapiireissä on nuristu Flow-ohjelmiston valinnoista, jotka ovat ainakin viime vuotta vähemmän tunnettuja. Vanhemmille (25+) Flow-kävijöille muistiin varmasti mahtuu nimekkäämpiäkin vuosia, mutta itse olen täysin haltioissani ohjelmistosta. Frank Ocean soitti eilen Way Out Westissä kehutun keikan, mikä nostattaa tunnelmaa sunnuntaille.

Tässä nopeasti joitain tärppejä perjantaille ja lauantaille, jos Flow-ohjelmassasi on aukkoja:

 

Car Seat Headrest (Pe, Zalando Black Tent, 22:15). Viime vuosien ylivoimaisesti parasta amerikkalaista indierockia soittava bändi on julkaissut paljon levyjä, mutta löi läpi viime vuonna Matadorin julkaisemalla levyllä. Teens of Denial -levy kuulostaa paljon Pavementiltä.

Aphex Twin (Pe, Lapin Kulta Red Arena, 21:15). Tämä vinkki lienee kaikilla listoilla, mutta Windowlickerin partoja ja rintoja yhdistävää viehätysvoimaa ei voi aliarvioida. Konemusiikin legenda palasi muutama vuotta sitten hiljaiseloltaan ja miehen livekunto on ehdottomasti syytä tarkistaa.

Roy Ayers (Pe, Bright Balloon 360 Stage, 20:30). Soul-musiikin legenda on tehnyt soundtrackin mm. blaxploitaatio-klassikkoon Coffy, jossa näytteli (Tarantinon Jackie Brownin) Pam Grier.

Young Thug (Pe, Main Stage, 20:15). Yhdysvaltalainen räppäri vieraili Jamie xx:n ylistetyn albumin In Colour parhaimmassa kappaleessa I Know There’s Gonna Be (Good Times) ja sitä on toivottavasti luvassa myös tänään.

Oranssi Pazuzu (Pe, Zalando, 19:15). Svartille levyttävän yhtyeen kokeellinen black metal ei varmasti sovi kaikkien korvaan, mutta kyseessä on yksi Suomen omaperäisimmistä yhtyeistä, joten suosittelen tutustumaan.

Flume (La, Lapin Kulta Red Arena, 0:00). Austraalialainen poppiesiintyjä on ehdottomasti vähiten ennakkoon kuuntelemani esiintyjä, mutta biisit ovat todella tarttuvia. Skin-levyllä vierailee mm. Beck, Tove Lo ja Raekwon.

Selvhenter (La, The Other Sound, 22:30). Tanskalainen kokeellista jazzia soittava pläjäys on vieraillut Suomessa aiemmin H2Ö:ssä. Oranssi Pazuzun tavoin tämä ei totisesti ole kaikille, mutta näiden esiintyjien olo festareilla on rikkaus.

Goldfrapp (La, Main Stage, 21:00). Omien sanojensa mukaan Goldfrapp halusi tehdä Bond-leffoihin soveltuvaa tunnelmamusiikkia ja sitä ainakin hittilevyllä Felt Mountain piisaa. Tänä vuonna julkaistu uusi levy ei myöskään ole hassumman kuuloinen.

Kaitlyn Aurelia Smith (La, Voimala, 18:30). Tunnelmallista analogisten syntikoiden musiikkia ei turhaan ole suositeltu ja se vaikuttaa näytebiisien perusteella potentiaaliselta löydöltä, joita mahtuu jokaiseen Flow-festariin. Spotifyn mielestä häntä voi verrata Flow-veteraaniin Holly Herndoniin. Ehkäpä, mutta tämä on paljon eteerisempää.

Julie Byrne (La, Balloon, 15:45). Yhden vuoden levyistä (Not Even Happiness) tehnyt Julie Byrne tekee eleettömästi omaperäistä musiikkia kitarallaan. Hiljaisella soitannolla ja kauniilla laululla on parasta aloittaa lauantai.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *