Elokuva

Epätavallinen teinitarina

Lukuaika: < 1 minuutti

Epätavallinen teinitarina

Teksti Kaisu Tervonen

Francois Ozonin uusi elokuva Isabelle: Nuori ja kaunis kuvaa nuoren naisen seksuaalista kokeiluvaihetta. Seksi on jälleen muodissa eurooppalaisten elokuvantekijöiden keskuudessa.

Seksi on jälleen muodissa eurooppalaisten elokuvantekijöiden keskuudessa. Vain hieman Abdellatif Kechichen Adélen elämä -draaman ja Lars von Trierin Nymphomaniac-seksieepoksen jälkeen teattereihin saapuu Francois Ozonin elokuva, joka kuvaa nuoren naisen seksuaalista kokeiluvaihetta.

Isabelle (Marine Vacht) on 17-vuotias lukiolainen. Hänen tarinansa on jaettu neljään lukuun vuodenaikojen mukaan. Kaikki alkaa kesästä ja idyllistä meren rannalla, jossa perhe viettää lomaa. Isabelle tapaa komean saksalaisturistin ja menettää tälle neitsyytensä. Syksyllä hän palaa kouluun ja aloittaa siinä sivussa prostituution.

Isabelle: Nuori & kaunis on kuin lakoninen teiniversio Bunuelin 1967 ohjaamasta Päiväperhosta, jossa Catherine Deneuven kyllästynyt kotirouva hakeutuu töihin bordelliin. Isabellen motiiveja ei tosin selitetä. Seksi näyttäytyy eräänlaisena teinikapinan muotona, oman tilan valtaamisena.

Vaikka seksillä ei revitellä, anonyymien hotellihuoneiden kohtaamisissa on pehmopornoileva sävy. Intiimimpi ja kiinnostavampi on Isabellen suhde oivallisesti näyteltyihin perheenjäseniin.

Francois Ozon: Isabelle: Nuori & kaunis. Ensi-ilta 21.2.

Kolme tähteä.

  • 5.2.2014