big_fimage.jpg

Suomirockia kesäkissoille

Teksti Anna Kankaanpää

Miten auttaa hylättyjä eläimiä? Eveliina Heikkinen päätti järjestää tukikeikan, jonka lipputuloilla hankitaan eläinten perustarpeita, kuten ruokaa, kuljetusvälineitä ja matolääkkeitä. Eläintenystävät rokkaavat tänään Helsingin Dubrovnikissa.

Kesän jäljiltä Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen tilat on jälleen täynnä hylättyjä lemmikkejä. Kotia odottavia kissoja, kaneja ja koiria on yhteensä lähemmäs sata. Suurin osa eläimistä on löytöeläimiä, mutta sosiaaliset tapauksetkin eli eläinten huostaanotto eläinten omistajien ongelmien takia ovat lisääntyneet.

“Olen tehnyt vapaaehtoistyötä Hesyllä ja toiminut paljon musiikin parissa tuttujen bändien kautta. Mietin, kuinka pystyisin yhdistämään molemmat. Sitten keksin järjestää tällaisen iltaman”, Eveliina Heikkinen kertoo.

Keskiviikkona Eerikinkadun Dubrovnikissa järjestetäänkin Katti-Klubi-hyväntekeväisyysiltama Helsingin eläinsuojeluyhdistykselle. Tempaus on Eveliina Heikkisen opinnäytetyö Haaga-Helian ammattikorkeakouluun, jossa hän opiskelee liiketalouden puolella mainonta- ja yritysviestintää.

Kodittomien eläinten tilanne ei ole merkittävästi pahentunut vuosien aikana. Hesynkin olosuhteet ovat helpottaneet, sillä osa eläimistä menee Viikin löytöeläintaloon. Siitä huolimatta Hesyn tilat ovat tälläkin hetkellä täynnä, joten varojen kerääminen syksyn kynnyksellä on paikallaan.

Pelkästään kesällä 2011 tuotiin Hesyn tiloihin noin 80 uutta kissaa. Koko viime vuoden aikana hesyläiset pelastivat 513 eläintä.

Heikkinen miettii, että eläimiä ehkä hylättäisiin vähemmän, mikäli niille olisi enemmän hoitopaikkoja.

Internetin keskustelupalstat ovat osaltaan helpottaneet kodittomien eläinten määrän kasvua. Heikkinen itse löysi omat lemmikkikaninsa ilmoittamalla vapaasta kodista internetissä. Toinen saapui perheestä, jossa kania ei voitu pitää koirien takia, ja toinen allergian vuoksi.

“Luulisi, ettei olisi kovin vaivalloista, jos entiset omistajat edes parin kuukauden ajan huolehtisivat, että eläin löytäisi uuden kodin”, Heikkinen puuskahtaa.

“Etenkin ilmaiseksi saatavat eläimet houkuttelevat. Ihmiset eivät ajattele lemmikkiä ottaessaan, että minne sen sitten saa hoitoon jos lähtee lomalle, tai paljonko maksavat eläinlääkärikäynnit.”

Tämän illan tapahtuma on järjestetty vapaaehtoistoimin. Bändit tulevat ilmaiseksi ja myös työntekijät ovat mukana palkatta.

Lippu- sekä oheistuotetuloilla ostetaan eläinten perustarpeita, kuten ruokaa, virikkeitä, kuljetusvälineitä ja matolääkkeitä.

Katti-klubi Helsingin Dubrovnikissa 29.8. Alavala, Bayon Face ja Jupiter.

Kommentoi Facebookissa
Lumme Energia
Sideways 2018